City ydmyket Chelsea: – Et krystallklart svar

Manchester City viste seg fra sin beste side og herjet med det synkende Chelsea-skipet på Stamford Bridge.

Chelsea - Man. City 1-3

Se alle høydepunktene i videovinduet øverst!

En forrykende førsteomgang sørget for at Manchester City tok en overbevisende seier borte mot Chelsea.

– Det var en perfekt omgang. Jeg kan nesten ikke sette fingeren på noe som helst. Det var et fyrverkeri av kvalitetsfotball, sier Nils Johan Semb om City sine første 45 minutter.

Ilkay Gündogan, Phil Foden og Kevin De Bruyne var målscorerne for de lyseblå som ledet 3-0 allerede etter 34 minutter. Chelsea-laget fikk et trøstemål ved Callum Hudson-Odoi på overtid, men vertene var aldri i nærheten av å få med seg poeng.

– City har vært totalt overlegne i alt. Det var en marerittkveld for Chelsea. De ble maltraktert av City, sier Semb.

Stolt Pep
For Pep Guardiola ble det en svært hyggelig aften i hovedstaden, til tross for at laget manglet flere koronasyke spillere.

– Vi spilte veldig bra. Det var litt synd med det siste målet, men vi spilte fantastisk bra, sier Pep.

Etter en trå start, begynner City-maskineriet nå å nærme seg toppen av tabellen. Det er kun fire poeng opp til Liverpool, men de lyseblå har én kamp mindre spilt.

– Det er første gang noen sier det. Det virker som folk hadde avskrevet oss. Ligaen er rar. Det er ingen på stadion og vi har ni positive tilfeller hos oss. Vi må bare holde roen. Forhåpentligvis er vi med i kampen om ligatittelen helt inn til de siste kampene. Våre folk bør være stolte i dag, sier treneren.

– Enormt høyt nivå
TV 2-ekspert Erik Huseklepp er klar på at Manchester City nå er hete tittelkandidater.

– Det var et krystallklart svar. For denne prestasjonen er det enormt høyt nivå på, sier Huseklepp.

Ekspertkollega Petter Myhre har tro på at City vil kunne plukke mange poeng i kampene som kommer.

– Fordelen nå er at de har samme kampbelastning som lagene de skal møte fremover, ettersom det er en stund til man spiller i Europa igjen. Nå kan topplagene profitere på at de har brede staller, selv om City har en sykestue med korona, sier Myhre.

Lampard under press
Resultatet gjør at formsvake Chelsea havner stadig mer bakpå.

– Det spørs om tiden er på Lampards side. Dette Chelsea-laget har vært i fritt fall den siste tiden. Chelsea er i ferd med å falle ut av tittelkampen, sier TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

De blå fra Vest-London har kun én seier på de seks siste ligakampene. Veien oppover på tabellen er ikke avskrekkende med tanke på poeng, men Chelsea har allerede flere spilte kamper enn mesteparten av lagene foran.

– Lampard har store problemer. Laget hans går på en ny stygg smell her, sier Alsaker.

Lampard: – I en periode ingen liker
– Vi fikk en skikkelig leksjon i førsteomgang. I andreomgang viste vi god karakter, men kampen var allerede avgjort, sier Lampard.

– Vi er i en periode ingen liker akkurat nå. Vi har sett lag som City og Liverpool har vært i slike perioder på starten av sine prosjekter. Man må bare kjempe seg ut av det.

Engelskmannen er klar på at han fortsatt har tro på troppen sin.

– Utvilsomt. Vi gikk 16 kamper ubeseiret. Jeg har tro på gruppen, sier Lampard.

Flere mangler
Det var knyttet mye usikkerhet til hvordan City-laget ville se ut etter det nylige koronautbruddet i stallen. Lagoppstillingen viste at Pep måtte klare seg uten både Ederson og Eric Garcia, i tillegg til Gabriel Jesus og Kyle Walker som tidligere er blitt bekreftet smittet. Heller ikke Nathan Aké var med i troppen.

For Chelsea var Hakim Ziyech tilbake etter et skadeavbrekk og startet i fronttrioen sammen med Timo Werner og Christian Pulisic.

Den amerikanske PL-debutanten i City-buret, Zack Steffen, kom i begivenhetenes sentrum allerede etter fire minutter da han plukket opp en pasning fra en medspiller. Dommer dømte tilbakespill og indirekte frispark, men forsøket til Ziyech smalt i muren.

Noen minutter senere gikk Rodri dristig til verks da han stoppet Werner innenfor egen sekstenmeter, men dommer Taylor mente at taklingen var av det lovlige slaget.

Magiske City-minutter
Den tidligere Chelsea-spilleren Kevin De Bruyne fikk en gyllen mulighet til å score på sin gamle hjemmebane da han ble spilt nydelig fri av Joao Cancelo. Belgierens førstetouch var følsomt og effektivt, men skuddforsøket snek seg utenfor stolpen.

Men kun minuttet senere var City mer dyktige. Ilkay Gündogan vendte opp og fikk avsluttet fra 16 meter etter et flott angrep. Mendy fikk en hånd på ballen, men det var ikke nok. Dermed tok gjestene ledelsen i London.

– Mendy vet hvor avslutningen kommer, men det er så hardt at det ikke hjelper likevel, sier TV 2-ekspert Erik Huseklepp.

Det gikk ikke lang tid før City doblet ledelsen. Phil Foden fikk gleden av å prikke inn 2-0 fra kort hold.

– Chelsea-forsvaret er på etterskudd og sklir rundt. Det er en frekk avslutning og bra gjort av Foden, sier TV 2-ekspert Petter Myhre.

Ydmyket på 3-0
Ti minutter før pause ble Chelsea avkledd igjen - og det på svært ydmykende vis. Vertene hadde frispark langt inne på Citys halvdel, men det endte med at Sterling plutselig var alene med Mendy. Angriperen var nølende og avslutningen smalt i stolpen, men på returen var De Bruyne sikker da han fikset 3-0.

– Det er et utrolig rart mål. Chelsea blottlegger seg totalt og Kanté klarerer forferdelig, sier Huseklepp.

De lyseblå hadde flere store muligheter til øke ledelsen før pause, men det ble med tre scoringer før hvilen.

– Pass på, pass på. Manchester City leverer en omgang vi kommer til å huske lenge, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker da lagene gikk til pause.

Chelsea slet, men reduserte på tampen
Gjestene fortsatte å styre spillet etter hvilen. Sjanseproduksjonen startet omtrent umiddelbart, og bare en glimrende Mendy-redning hindret Rodri i å lage 4-0 etter 53 minutter.

Utover i omgangen fikk Chelsea etter hvert mer ballbesittelse, men hjemmelaget hadde fortsatt store problemer med å spille seg til store sjanser.

City-laget tok foten litt av gasspedalen, og på overtid fikset innbytter Callum Hudson-Odoi en redusering for Chelsea etter godt forarbeid av Kai Havertz, men det var aldri noen tvil om hvem som skulle ta de tre poengene.

Relatert