MUNBINDTRØBBEL: Robert Johansson sliter med bartestellet.
MUNBINDTRØBBEL: Robert Johansson sliter med bartestellet. Foto: Matthias Schrader

– Skal ærlig innrømme at jeg var litt skjelven etterpå

Robert Johansson sliter med bartestellet under Hoppuka, men er glad for at smittevernet settes i høysete.

For mange brillebrukere har koronaperioden bydd på store utfordringer med dugg på brilleglassene. Men også for de som er opptatt av ansiktspryden byr utstrakt munnbindbruk på trivielle hverdagsutfordringer.

– Jeg sliter litt med stellet av barten. Man blir litt trist av det, humrer Johansson, som forteller at bartevoksingen ikke tåler bruk av tette ansiktsmasker.

– Det ser bra ut når jeg drar i bakken, men så er det oppvarming med maske. Så blir man blaut inni der, og da er kjørt, ha, ha.

Hyppige tester

De norske hopperne bruker ansiktsmasker selv når de er sammen på fellesrom på hotellet. Kun når de er på sine egne rom sammen med sine respektive romkamerater er maskene av.

– Vi bruker også de maskene på markedet som er tettest og tryggest. Selv om man er sliten etter en lang reisedag etter å ha gått med slike FFP2-masker, så er det verdt det, sier Johansson.

I tillegg til maskebruk og håndhygiene testes de norske hopperne hver tredje dag for Covid-19. Den hyppige testingen har bydd på ulike utfordringer.

– Vi merker det er stor forskjell fra test til test. Jeg har fått alt fra en liten pinne i halsen, til en grundig sjekk i begge nesebor der pinnen nesten gikk ned i ganen igjen. Da skal jeg ærlig innrømme at jeg var litt skjelven etterpå. Den satt i et par dager, ler Johansson.

Han avslører at det er flere på laget som har utviklet en liten angst for de hyppige testene.

– For min del går det stort sett greit, men det er noen som sliter med brekninger og diverse, smiler han.

Føler seg trygge

I likhet med resten av den norske troppen så føler Johansson seg trygg som omreisende i hoppsirkuset, selv om de oppholder seg i blodrøde koronaland som Tyskland og Østerrike.

– Jeg føler meg definitivt helt trygg. Vi har bestemt oss for å ha gode rutiner på dette selv. Samtidig som ting er veldig godt lagt til rette for oss i hverdagen, så det handler i stor grad om hvor flink du er selv til å desinfisere og vaske hendene.

Også Halvor Egner Granerud føler seg så trygg som han kan bli.

– Ja, det gjør jeg. Jeg har enerom, og har i realiteten ikke noen nærkontakter. Det er litt trist, men det er ikke verdt å risikere noe.

Selv da han kjørte bil alene med Alexander Stöckl mellom Garmisch Partenkirchen og Innsbruck hadde begge FFP2-masker på seg hele turen.

– Selvfølgelig. Jeg risikerer ikke Hoppuka på ikke å ha på meg maske på en biltur, sier Granerud, som roser opplegget med den hyppige testingen med tre dagers mellomrom.

– Vi legger ned mye trening som er kjip og vond hele året. Da er det et veldig lite stress å ta en koronatest en gang i blant.

Relatert