Amanda Kurtovic er klar for ny klubb.
Amanda Kurtovic er klar for ny klubb. Foto: Vidar Ruud

Sjokkovergang for Kurtovic: – Ingen tvil om at Amanda har et høyere nivå enn ligaen her

Amanda Kurtovic (29) har signert en låneavtale med tyrkisk klubb.

Amanda Kurtovic går på lån fra Györ til Kastamonu Belediyesi. Det bekrefter den tyrkiske klubben på Twitter.

Det var spekulasjoner rundt at overgangen var i boks før jul, men den gang avviste 29-åringen dette til Nettavisen. Men nå er klubbskiftet altså bekreftet.

– Jeg kan ikke vente til å starte 2021 med dere, møte dere og se byen deres. Godt nyttår, sier Kurtovic i en video publisert på Twitter av Kastamonu Belediyesi.

Klubben, som kommer fra byen Kastamonu, trenes av danske Helle Thomsen som var Kurtovic sin trener fra 2017 til 2018 i CSM București.

– Det er et stort skup for både klubben og byen å hente Amanda. Hun er en klassespiller som vi alle vet har spilt på høyt nivå i mange år. Det er ingen tvil om at Amanda har et høyere nivå enn ligaen her nede, sier Thomsen til TV 2.

– De er helt ville her nede i byen og folk er veldig glade. Kastamonu er en klubb som ligger under de beste lagene her, og en klubb som ikke har kunnet hente de beste. Men nå får vi sjansen til å kunne ha Amanda her i en periode og det er fantastisk og gledelig, sier den danske treneren om fansens reaksjoner på signeringen.

– Skal bygge henne opp igjen

Kurtovic har slitt med lite spilletid i Györ, og i november informerte det ungarske storlaget i en pressemelding at 29-åringen hadde fått lov til å forlate klubben på lån resten av sesongen. Klubben informerte også om at Kurtovic ikke kunne gå til en klubb som spiller i Champions League. Kontrakten med Györ strekker seg frem til 30. juni 2022.

– Nå er det også sånn at Amanda ikke har spilt så mye i det siste, så en ting er at dette er bra for oss, men det går også på å få henne til å spille mye igjen og få henne tilbake på det nivået alle i Norge vet hun kan spille på. Så dette er bra både for henne og klubben. Det er personlig viktig for Amanda, hun kjenner meg som trener noe som gjør det trygt, sier Thomsen og legger til:

– Hun skal få spille den håndballen hun kan, og så skal vi bygge henne langsomt opp igjen. Hvis vi kan hjelpe henne på den veien er det gledelig, og det fortjener hun også.

Utelatt av EM-troppen

I november ble det også klart at Kurtovic ikke var en del av Norges landslagstropp til EM som ble spilt i desember. Landslagssjef Thorir Hergeirsson pekte da på lite spilletid som årsak.

– Det er surt å ikke være med. Det har vært en motivasjon å kunne kjempe seg inn i EM-troppen. Men det er ingen hemmelighet at jeg har hatt et vanskelig år. Og uttaket er et resultatet av at jeg ikke har fått tillit i klubben, sa Kurtovic til TV 2 da.

Relatert