Svahn spurtet seg til sin første distanseseier: – Det er ingen som savner Norge

Fellesstarten endte i thrilleravslutning der Linn Svahn spurtet seg inn til seier i Val Müstair. Den underholdningen gjør at ingen savner de norske løperne, mener TV 2s langrennsekspert.

Se spurten i vinduet øverst!

Linn Svahn vant for andre dag på rad i Tour de Ski og tok sin første verdenscupseier på distanse da hun spurtet inn til seier på kvinnenes ti kilometer.

– En gang må være den første, og nå har jeg også en distanseseier, så det føles kjempebra, sier en strålende fornøyd Svahn til SVT.

– Jeg har skjønt at jeg har muligheter på distanse, men trodde ikke at den første seieren skulle komme allerede nå. Men det var en bra start på året, legger hun til.

– Det var fantastisk artig å se. Du så hvor rolig hun var underveis i løpet, hun prøvde å bruke minst mulig krefter og ikke bli stresset da Frida fikk luke. Det var imponerende, sier Marit Bjørgen i TV 2s studio.

– Ingen som savner Norge

At man får spurter som dette gir en underholdning man ikke er vant til når de norske er med, mener TV 2s langrennsekspert Petter Soleng Skinstad.

– Det er en julegave som bare gir og gir. Det finnes bare én taper rundt dette bordet, og det er Norge. Norske løpere, sponsorer og norske TV-seere. De som ser på, får underholdning som vi ikke er vant til på distanserenn. Det er ingen som savner Norge, sier Skinstad.

– Vi har akkurat vært vitne til en av de mest underholdene distanseløpene på damesiden på mange år. Dette bekrefter at langrenn ikke lider noen nød av de norske velger å være hjemme. Det var et veldig underholdende renn, legger han til.

Tok igjen Karlsson

Jessica Diggins ledet halvveis med Katharina Hennig og Frida Karlsson i ryggen. Men så satte Karlsson inn høygiret og tok ledelsen. Diggins havnet 3,4 sekunder bak, mens Ebba Andersson lå sekundet bak Karlsson ved 5,8 kilometer.

Ved 7,5 kilometer hadde Diggins kjempet seg tilbake og lå like i ryggen på Karlsson.

Men så kom Linn Svahn i full fart og tok over ledelsen.

Det endte i spurtduell der Svahn lå i strålende posisjon inn på stadion og spurtet seg inn til seier foran russiske Juloia Stupak på andreplass. Diggins ble nummer tre, mens Karlsson ble nummer fire.

Frida Karlsson var skuffet etter fjerdeplassen.

– Jeg var offensiv og dro hele veien, og det er klart at det sliter litt på kroppen å gjøre det. Men, det var surt at det ikke holdt hele veien i dag, sier hun til SVT.

I sammendraget leder Svahn med 13 sekunder foran Diggins og 18 sekunder foran Karlsson.

– I sammendraget har vi klare vinnere og tapere. Det som på forhånd var meldt å være en duell mellom Karlsson og Andersson virker å bli en duell mellom Karlsson og Svahn. De vil få tøff konkurranse fra Diggins og Brennan. Det er overraskende at Neprjajeva og Sorina ser litt dårligere ut enn forventet. Men den store taperen er Ebba Andersson, slår Skinstad fast.

– Svahn er i ferd med å gjøre Tour de Ski en ny dimensjon. Klarer verdens beste sprinter å være verdens beste allrounder? Det finnes svenske eksperter som har større tro på at Svahn vinner verdenscupen sammenlagt enn Karlsson, utdyper han.

Relatert