SKADET: Omar Elabdellaoui ble skadet av fyrverkeri. Legen opplyser at det ene øyet er mer skadet enn det andre.
SKADET: Omar Elabdellaoui ble skadet av fyrverkeri. Legen opplyser at det ene øyet er mer skadet enn det andre. Foto: Paul Mcerlane

Elabdellaoui fikk brannskader i ansiktet og skadet øyet etter ulykke med fyrverkeri

Omar Elabdellaoui ble fraktet til sykehus etter å ha blitt skadet av fyrverkeri på nyttårsaften.

Det melder flere tyrkiske medier, deriblant TRT og Cumhuriyet.

Den norske landslagsspilleren ble fraktet til sykehus etter at et fyrverkeri sprengte i hånden hans på nyttårsaften.

Ulykken skal ha skjedd under en nyttårsfeiring i hjemmet hans i Tyrkia. Nettstedet skriver videre at Elabdellaoui kan ha fått påført øyeskader i ulykken.

Legen som er ansvarlig for behandlingen av den norske landslagsspilleren, doktor Vedat Kaya, sier til TGRT Haber at tilstanden til nordmannen er bedre enn i igår.

– Omars situasjon er bedre enn i går. Det ene øyet er mer skadet enn det andre. Vi skal gjøre en videre evaluering i morgen, blir han sitert på.

– Vi mener at hans tilstand vil bedre seg ytterligere med tanke på den behandlingen han vil få videre, opplyser legen.

Han la videre til at ytterligere inngrep kan bli nødvendig, men at det først blir gjort en ny vurdering av Elabdellaouis helsetilstand lørdag.

– Han har syn, men det er vanskelig å si hvordan progresjonen blir den kommende perioden. Syn kan endre seg ut fra små ting. Hvis vi vasker det (øyet) den neste dagen, kan synet bli bedre. Jeg ønsker ikke å foregripe noe av dette, sa Kaya.

Emosjonelt møte

Galatasaray-trener Fatih Terim møtte tyrkisk presse utenfor sykehuset fredag kveld. Terim fortalte at han også hadde vært der på nyttårsaften.

BESØKTE OMAR: Galatasaray-trener Fatih Terim.
BESØKTE OMAR: Galatasaray-trener Fatih Terim. Foto: Lefteris Pitarakis

– Gud sparte livet hans. Han er en spiller vi bryr oss om. Omar er veldig viktig for oss både på og utenfor banen. Jeg delte mine tanker og følelser. Vi ble begge emosjonelle, sier Terim.

Den tyrkiske trenerlegenden ber til høyere makter og mener Elabdelooui må ta tiden til hjelp.

– For oss mennesker er god helse viktigere enn noen suksess og konkurranse. Vi kjenner på hans fravær. Vi tenker ikke på noe annet. Det har ikke føltes bra siden i går, sier Terim.

Flere Galatasaray-spillere er også avbildet på vei til og fra sykehuset for å besøke visekapteinen på det norske landslaget.

Ordknappe i NFF

Norges Fotballforbund (NFF) henviser til klubben angående Omar Elabdellaouis situasjon.

– Spørsmål om Omar må rettes mot klubb, skriver Gro Tvedt Anderssen, direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i NFF, i en SMS til TV 2.

Landslagssjef Ståle Solbakken er også ordknapp om situasjonen til spilleren som var visekaptein på landslaget da Lars Lagerbäck hadde treneransvaret.

– Det kan jeg dessverre ikke uttale meg om på dette tidspunktet, sier Solbakken til TV 2.

– Skadene er ikke livstruende

Nordmannens klubb Galatasaray skriver i en uttalelse at han ikke er i livsfare.

– Omar Elabdellaoui ble ført til sykehus etter en ulykke i sitt hjem. Han har brannskader i ansiktet og en øyenskade som er i ferd med å undersøkes grundigere. Mer informasjon vil bli gitt etter hvert, men spilleren vår er ved bevissthet, og skadene er ikke livstruede, står det.

Ifølge NTV opplyste Galatasarays visepresident Abdurrahim Albayrak at klubbledelsen hastet til sykehuset så fort de ble gjort kjent med Elabdellaouis situasjon.

– Vi har hatt en uheldig ulykke i de siste minuttene av 2020. Vi er alle veldig lei oss, sa Albayrak.

Ambulanse-personell delte bilder

Galatasarays visepresident Abdurrahim Albayrak, trener Fatih Terim og kaptein Arda Turan er alle hos Elabdellaoui på sykehuset. Det fryktes for skader på nordmannens syn.

– Øynene hans blir vasket, og forhåpentligvis vil det gjøre ting klarere. Legene gjør alt de kan. Etter at øynene hans er vasket, vet vi utfallet, sa Galatasarays visepresident.

Albayrak er mektig provosert og forbannet over at medlemmer av ambulansepersonellet som behandlet Elabdellaoui skal ha tatt bilder av nordmannen og publisert disse i sosiale medier.

– En ambulanseansatt på stedet tok bilder og delte dem i sosiale medier. Det er synd og skam, sa visepresidenten – og fortsatte:

– Denne personen (Elabdellaoui) har tre barn, og Galatasaray har 30 millioner fans. Vår venn er elsket av tusenvis av mennesker, familie og venner i dette landet. Hva slags samvittighet ligger bak et slikt bilde? Det er en skam, er det ikke?

Albayrak varsler at episoden blir forfulgt.

– Vi skal følge dette til siste slutt. Vi lar ikke dette passere, sa han.

Han bekreftet så at ulykken skjedde hjemme hos forsvarsspilleren.

29 år gamle Elabdellaoui skal hele tiden ha vært ved bevissthet.

– Jeg snakket med ham, og han sa «tusen takk». Venner fra klubben reiste hjem til ham for å bistå familien, opplyste Albayrak.

Under landslagssamlingen i november fikk Elabdellaoui påvist koronaviruset, og Norge ble nødt til å sette opp det berømte nødlandslaget.

29-åringen, som er visekaptein på landslaget, spiller for Galatasaray i den tyrkiske toppdivisjonen. Han har tidligere spilt for blant andre Hull i Premier League og vært kaptein for greske Olympiakos før overgangen til Galatasaray i sommer.

Elabdellaoui har spilt 49 ganger for Norges A-landslag.

Relatert