RYKTER: Erling Braut Haaland er en av fotball-Europas mest ettertraktede spillere.
RYKTER: Erling Braut Haaland er en av fotball-Europas mest ettertraktede spillere. Foto: Martin Meissner

Raiola tordner mot Barca-kandidatens Haaland-lovnad: – Fake News!

Emili Rousaud har lovet at Erling Braut Haaland vil signere for Barcelona om han blir valgt til ny president i klubben. Nå slår spissens agent kraftig tilbake mot lovnaden.

Onsdag ble det kjent at Barcelonas presidentkandidat Emili Rousaud skal ha lovet at Erling Braut Haaland vil signere for katalanerne om han skulle bli valgt til president i storklubben 24. januar. Det meldte spanske AS.

Ifølge avisen skal Josep Maria Minguella, som vil bli sportssjef i klubben om Rousaud skulle vinne valget 24. januar, allerede ha snakket med Raiola om en overgang.

På nyttårsaften avkrefter derimot nordmannens agent samtalene på det sterkeste, ifølge SPORT1.

– Fake News! Jeg har aldri snakket med noen presidentkandidat i Barcelona om Erling Braut Haaland og kommer ikke til å gjøre det.

– Om Barcelona får seg ny president i januar, kan han ringe meg.

Omstridt agent

Mino Raiola er en av verdens mest profilerte fotballagenter. Blant annet er han agenten til Paul Pogba, Zlatan Ibrahimovic og Mario Balotelli. Tidligere i desember slo han også tilbake mot Ole Gunnar Solskjærs kommentarer om Haaland.

– Haaland er som Zlatan Ibrahimovic da han var 20 år. Solskjær er en god kar men han tar helt feil når han sier at Erling er som Lukaku...det hadde vært bedre om Solskjær kunne fått Pogba til å spille som en mester, istedenfor å snakke om Haaland, sa Raiola i et intervju med italienske Tuttosport.

AGENT: Mino Raiola er en av verdens fremste fotballagenter.
AGENT: Mino Raiola er en av verdens fremste fotballagenter. Foto: Valery Hache

Nordmannen har tidligere skrytt av forholdet han har med Raiola.

– Han får mye pepper, men det er sikkert fordi folk ikke liker ham siden han gjør en så god jobb for dem han jobber for. Han har hjulpet mye, og er en god mann å ha rundt seg, slo jærbuen fast i et intervju med Viasat.

Tilbake i trening

Den siste tiden har Borussia Dortmunds målmaskin slitt med en skade, men han er nå på bedringens vei. På årets siste dag delte klubben et bilde av nordmannen på trening på sin Twitter-konto.

Under skadeavbrekket har Haaland likevel feiret en rekke triumfer. 20-åringen ble nylig tidenes yngste vinner av Kniksens hederspris og vant også den prestisjetunge «Golden Boy»-prisen, som tildeles verdens beste unge spiller.

Det er imidlertid ikke de eneste prisene Haaland har stukket av med i 2020. Sportsjournalistene i Norge har kåret Erling Braut Haaland til årets idrettsnavn på nyttårsaften.

De gule og svarte møter Wolfsburg 3. januar i Bundesliga.

Relatert