LEDELSE: Aleksander Aamodt Kilde gå inn i 2021 som leder av verdenscupen i alpint sammenlagt.
LEDELSE: Aleksander Aamodt Kilde gå inn i 2021 som leder av verdenscupen i alpint sammenlagt. Foto: Leonhard Foeger

Aamodt Kilde: – Jeg er helt overveldet av hvordan ting går

Aleksander Aamodt Kilde kan gå inn i det nye året som leder av verdenscupen i alpint sammenlagt.

Onsdag ble det utsatte utforrennet i verdenscupen gjennomført i Bormio. Østerrikske Matthias Mayer var raskest av alle og stakk av med seieren.

Landsmann Vincent Kriechmayr tok andreplassen, fire hundredeler bak Mayer, og Urs Kryenbuehl fra Sveits sikret tredjeplassen, seks hundredeler bak.

– Overveldet

Aleksander Aamodt Kilde ble nummer seks, i det som ble et svært jevnt renn.

– Det er et veldig tight race. Tre tideler fra seier og få en sjetteplass. Det er ikke ofte det er slik, men i dag var ikke hundredelene på min side, sier han.

Likevel er det all grunn til å være fornøyd.

– Det har vært en veldig fin start på sesongen. Med dobbeltseier forrige helg, så må jeg si at jeg er helt overveldet av hvordan ting går. Så må jeg jobbe for å bli bedre. Jeg har litt å gå på og jobbe med når det blir slagete og is. Fortsetter jeg med det, så kan det bli bra til slutt, sier han til TV 2

– Minner om fjoråret

Sjetteplassen ga akkurat nok poeng til å gå inn i det nye året som leder av verdenscupen i alpint sammenlagt.

– Det har jeg ikke tenkt over. Det er fortsatt tidlig i sesongen, men det minner meg om fjoråret. Det er morsomt, sier Kilde.

Han har marginale tre poeng ledelse på franskmann Alexis Pinturault. Aamodt Kilde leder også utforcupen sammenlagt, foran Mayer og Cochran-Siegle på andre- og tredjeplass.

Adrian Smiseth Sejersted kjørte aggressivt, men var like ved å kjøre ut flere ganger og kjørte til slutt inn til 35. plass. Kjetil Jansrud stilte ikke til start i dagens renn.

– Heftig opplegg

Dagens villeste renn var det gårsdagens sjokkvinner Ryan Cochran-Siegle som stod for. Amerikaneren kjørte ekstremt aggressivt og var nære ved å miste balansen flere ganger. Han kjørte nærmest styggfort ganske lenge, men da han igjen kom i ubalanse i midtpartiet gikk det med for mye tid til å havne blant de aller beste.

Amerikaneren, som tok sin første verdenscupseier i gårsdagens super-G, kjørte inn like bak Aamodt Kilde og tok syvendeplassen.

Nordmannen medgir er løypa er av det tøffe slaget.

– Bormio er heftig opplegg. Det er rett ut fra start inn i et langt hopp og rett inn i 150 kilometer i timen. Ganske rått, og nervepirrende på start. Man står der og tenker at dette blir en wild ride, forklarer Kilde.

Relatert