FORLATER RBK: Marit Clausen har skrevet under en kontrakt med Kolbotn som strekker seg ut 2021. Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN
FORLATER RBK: Marit Clausen har skrevet under en kontrakt med Kolbotn som strekker seg ut 2021. Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN

Rosenborgs toppscorer skifter klubb

Marit Clausen (24) bytter ut sølvlaget fra Trondheim med Kolbotn, som reddet plassen i Toppserien gjennom kvalik.

Kolbotn bekrefter overgangen på sine hjemmesider.

Marit Clausen (24) scoret ni mål for Rosenborgs kvinnelag, som tok sølv i Toppserien i sin aller første sesong. Hun var med det bare ett mål unna toppscorertittelen og Vålerengas Ajara Njoya.

Kolbotn, som i helt andre enden av tabellen måtte slå Medkila i kvaliken for å sikre fornyet kontrakt, har sikret seg Clausen på en kontrakt som strekker seg ut 2021.

I tillegg til kontrakten med Kolbotn har Clausen, via klubbens hovedsponsor Bolig & Eiendomsutvikling, takket ja til et jobbtilbud.

Overfor VG sier Clausen at hun takket vraket flere tilbud fra det øverste nivået i både Italia, Frankrike og Sverige.

– Jeg tror det er mange som ikke forstår valget, men jeg har mine grunner. Nå var det kanskje på tide å ta et skritt videre. Jeg har bodd i Trondheim hele livet og det kan være greit å prøve noen nye utfordringer, sier Clausen til avisen.

Kolbotn-trener Aleksander Olsen ser frem til det Clausen kan tilføre laget.

– Hun vil gi oss målkraft og være en type leder som også trives veldig godt i høyt press-spill, være en spiller som er aktiv i boksen når ballen er på vei. Til tross for sin alder har hun fått masse erfaring og referanser fra en av Norges beste klubber og vil ta med seg den kompetansen inn i gruppa. Hun er ærgjerrig og er villig til å gjøre det som er nødvendig for å bli bedre, sier Olsen i en pressemelding.

Relatert