Leeds-profil ler av Haaland-påstand: – En liten løgn

Stuart Dallas mener det at han er innehaver av en Erling Braut Haaland-drakt viser nordmannens kjærlighet til klubben han spiller for.

Se Tippekampen Leeds-Brighton på TV 2 Sport 1, TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium lørdag fra 15.30!

– Jeg synes han er en god spiller, så det var det.

– Det har ingenting å si at han spiller for Leeds?

– Nei, jeg synes han var den beste spilleren utpå her i dag, så det var derfor.

Nevnte passiar fant sted etter Erling Braut Haalands og Norges scoringsshow borte mot Nord-Irland i Belfast i september.

Norge hadde nettopp vunnet 5-1 på bortebane, og TV-seere hadde kunnet observere at en ivrig Braut Haaland fikk skaffet seg drakten til motstandernes nummer 14, den fleksible og hardtarbeidende Stuart Dallas.

Nord-iren virket noe overrasket over situasjonen, men gikk gladelig med på draktbyttet med en av verdensfotballens mest omtalte unge fotballspillere.

Dallas har siden vært en sentral brikke i Leeds United-laget som har begeistret, variert og sprudlet i Premier League, og i et eksklusivt TV 2-intervju må han nå dra på smilebåndet når han blir konfrontert med de rosende ordene fra den norske unggutten fra den gangen.

– Hehe. Han driver nok med en liten løgn der. For jeg var definitivt ikke den beste spilleren på banen den kvelden. Han visste nok hvem jeg var, for jeg var definitivt ikke banens beste. Det er helt sikkert, sier Leeds-profilen til TV 2.

Er du Leeds United-supporter og lurer på hvordan Dallas setter ord på tingenes tilstand i klubben, det å spille under Bielsa og reisen de er en del av? Se faktaboksen nederst i saken for hans svar på TV 2s fem spørsmål!

NØKKELSPILLER: Stuart Dallas scoret et vakkert mål på Old Trafford i 2-6-tapet mot Manchester United 20. desember i fjor.
NØKKELSPILLER: Stuart Dallas scoret et vakkert mål på Old Trafford i 2-6-tapet mot Manchester United 20. desember i fjor. Foto: Nick Potts/AP

– En åpenbar Leeds-sammenheng

Etter det norske lagets nedsabling av vertene den kvelden i Belfast, var det nok i realiteten nemlig liten tvil om at den egentlige grunnen til at Dallas' drakt hang høyt hos Haaland var 29-åringens status som nøkkelspiller i nettopp Leeds. Haaland er født i byen, og hans far Alfie spilte for dem mellom 1997 og 2000.

– Det er en åpenbar Leeds-sammenheng der, med tanke på hans far. Det er fint for meg å ha den drakten, for han kommer til å bli en superstjerne. Han er utrolig. For et talent. Selv om han åpenbart ikke ser slik ut på banen, er han en ung gutt også, sier Dallas, og fortsetter:

– Det var fint at han spurte etter drakten, og det viser at han fremdeles har en kjærlighet til Leeds også. Det er noe jeg kan vise til barna mine i årene som kommer. Når han fremdeles scorer mål etter at jeg har lagt opp, så vil det være fint å kunne fortelle barna om det.

Mener saken ble blåst ut av proporsjoner

Leeds-profil Dallas bekrefter også at Haaland sa «Marching on Together» - en kjent strofe fra den berømte sangen «Leeds! Leeds! Leeds!», som spilles på Elland Road forut for avspark i begge omganger av kampene deres.

Hendelsen og Leeds-spillerens omtale av den er omtalt både i internasjonale og norske medier tidligere, blant annet i Nettavisen og Dagbladet. Enkelte har sågar hevdet at nordmannen sang den overnevnte sangen for nord-iren.

– Nei, han sang ikke. Han bare sa «Marching on Together». Men han sang ikke, sier Dallas, som også påpeker at det hele ble en større snakkis enn det egentlig var.

– Det var ikke noen stor greie. Media blåste det litt ut av proporsjoner. Men det er fint for meg å ha den drakten, smiler han.

Så får vi håpe at Dallas tåler en liten runde til etter de nye kommentarene denne gangen.

Fem spørsmål om stort og smått med Stuart Dallas:

– Du er del av et Leeds-lag som er tilbake i Premier League. Hvordan synes du dere har mestret de første månedene tilbake på øverste nivå?
– Det har vært stort. Det har vært en berg-og-dalbane så langt. Noen gode resultater og noen skuffende resultater, men en enorm læringskurve. Alle sammen nyter det så langt. Klubben har ventet lenge, og det å ha fått oss tilbake er en drøm som har gått i oppfyllelse for oss alle.

– Kan du si noe om reisen tilbake til toppen? Tenkte du da du signerte for klubben for fem år siden at dere ville være i stand til å få dem tilbake dit de hører hjemme?

– Jeg kom hit med en ambisjon om å hjelpe klubben tilbake dit den trenger å være. Når jeg ser tilbake på reisen, så har det vært en utrolig reise fra jeg første gang gikk inn dørene her og til nå. De endringene klubben har vært gjennom, fra toppen og helt ned, er galskap. Det har vært hyggelig. Vi har fått noen tøffe lærepenger på veien, og det er noe som har bygget meg til den personen jeg er i dag. Både på og utenfor banen. Jeg er i en veldig heldig posisjon, der jeg har fått lov til å representere denne klubben. Og jeg er enda heldigere som kan si at jeg var del av laget som fikk dem tilbake til Premier League.

– Kan du prøve å sette ord på hvordan det føles å spille under Marcelo Bielsa, sammenlignet med hva du har vært vant til tidligere i karrieren?

- Det er noe jeg nyter, men det er tøft. Vi spiller med såpass høy intensitet, men det er ikke som om vi bare løper. Det er en tanke bak spillet vårt. Du hører historiene om «Murderball» på trening, og slike ting, og det er tøft. Vi gjør det en gang i uken, litt avhengig av når kampene er. Og hvis du ser på tallene våre gjennom sesongen, og statistikken over løp, så er de ganske høye. Men det er en reise vi har vært på siden Marcelo kom til klubben. Det var et sjokk med en gang, men nå er vi vant til det. Og det vises i våre prestasjoner.

– Bielsa elsker også fleksibiliteten til spillerne, og du er en av dem som merker det. Du kom til klubben som høyrekant, og nå starter du gjerne som venstreback. Selv om du ikke alltid befinner deg der?

- Marcelo hadde sett mange kamper før han tok jobben, og han hadde sett noe i meg som han tenkte han kunne jobbe med og gjøre meg om til en annen type spiller. Det som var stort for meg var hans tro på meg. Han stolte på meg, og stolte på at jeg kunne spille i disse forskjellige posisjonene. Den jobben han har gjort for meg på banen har vært utrolig. Jeg tror det at jeg har spilt ving har hjulpet meg som back, fordi jeg vet hvordan en ving beveger seg. Så jeg kan bruke hodet som back til å tenke på hvilke bevegelser en kantspiller vil gjøre. Når vi spiller mann-mot-mann, så vil det være slik at jeg starter i en posisjon, men drifter av gårde til et annet sted innimellom. Når jeg er på landslagssamling, spiller vi på en annen måte, men det lar meg se spillet på en helt annen måte. Jeg nyter der.

– Hva er det realistisk å forvente fra Leeds utover i sesongen? Hva er en realistisk målsetting ved sesongslutt?

– Dere kan forvente en berg-og-dalbane. Det kommer til å være kamper vi vinner og kamper vi ikke vinner. Det er naturlig. Men det vi har vist siden sesongstart er at vi går til hver kamp for å vinne. Det spiller ingen rolle hvem vi møter. Internt har vi våre egne forventninger, men jeg tenker det handler om å holde plassen denne sesongen, og så forsøke å forbedre prosessen vi holder på med. Vi tror på den, vi er på en reise, og forhåpentligvis kan vi fortsette å forbedre oss. Det er en læringskurve for oss, vi lærer nye ting hver uke, og vi møter de beste spillerne og noen av de beste lagene i verden. Det er viktig at vi fortsetter å tro på det vi gjør, fortsetter å jobbe hardt og bare tar en kamp om gangen.

Se Leeds-kamper og alt fra Premier League på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!

Relatert