– Hadde telefonen kommet, måtte jeg dratt

Seier under spesielle omstendigheter for Daniel Sørvik (30).

Det ble Vålerenga-seier på direkten tre dager etter 1-8-fiaskoen i ishockeyens eliteserie. En snuoperasjon ga 3-2 hjemme mot tabelltoer Storhamar.

Seieren gleder naturlig nok Vålerenga-profilen Daniel Sørvik. Etter kampen røper han at han har en ny, gledelig nyhet i vente.

– Hvordan har dagen din vært?

– Den har vært litt småhektisk! Jeg har en høygravid frue hjemme. Det var litt frem og tilbake der, men det har ikke skjedd noe ennå. Så da var det greit å spille matchen, svarer han med et smil.

Det var alt annet enn sikkert at han skulle være med på seieren.

– Hadde telefonen kommet, så måtte jeg ha dratt. Det er den førstefødte, så det hadde vært moro å få med seg det, slår Sørvik fast.

Henger med i teten

– En særdeles viktig seier, sa TV 2s kommentator Espen Ween.

Seieren sender Vålerenga opp på tredjeplass. Poengene betyr at de nå bare er fire bak Storhamar.

– Det er jevnt i år. Det er seks lag, sånn det ser ut nå, som kommer til å slåss hele veien inn, spår Vålerenga-trener Roy Johansen.

Fredag ble VIF-spillerne sendt hjem fra Fredrikstad med et knusende tap. Stjernen stoppet ikke før hele åtte pucker hadde vært i nettet.

Det var derfor et revansjsugent Vålerenga som tok imot gjestene fra Hamar til toppkamp i Jordal Amfi. Med seier ville Roy Johansens menn innta tredjeplassen og være fire poeng bak ligatoer Storhamar med en kamp mindre spilt.

Dårlig start

Men det startet ikke lovende. Etter snaut ti minutter sto det 0-1 på lystavla etter en scoring fra Mikael Zettergren. Som så mange ganger før havnet Vålerenga under først.

Stillingen sto seg til den første pausen, men i midtperioden kviknet VIF til. Med under ni minutters mellomrom kom scoringene som vendte kampen til 3-1. Kalle Ekelund utlignet først i overtallsspill, mens Tommi Taimi og Martin Røymark deretter sørget for hjemmeledelse.

Storhamar fornyet spenningen da Ole Einar Andersen styrte inn en redusering etter drøyt 44 minutter, men Vålerenga holdt unna.