Hattrick-Sæter med drømmemål – Ranheim ett hakk nærmere Eliteserien

Ole Sæter fant nettet tre ganger og ble dagens mann da Ranheim slo Åsane 4-1 i kvalifiseringsspillet til Eliteserien.

Ranheim er ett hakk nærmere Eliteserien. Foto: Ned Alley

Ranheim - Åsane 4-1 (2-0)

Det betyr at Svein Maalens menn møter Sogndal i det siste oppgjøret mellom 1.-divisjonslag før den avgjørende kampen mot lag nummer 14 fra Eliteserien.

Vinneren i den kampen, som spilles i Oslo 28. desember, får den siste billetten til eliteseriespill neste år.

Før lørdagens kamp hadde Åsane allerede ryddet Raufoss av veien med 3-1 i forrige kvalifiseringsrunde.

Sæter-dobbel før pause

Midtveis i første omgang var Ole Sæter først på en ball i Åsane-feltet da venstreback Jonas Tillung Fredriksen la ham i bakken. Sæter valgte å ta straffen selv, og var iskald da han sendte vertene i føringen.

Ikke lenge etter holdt Fredriksen på å utligne sine synder, men en sterk redning av Even Barli nektet unggutten scoring.

I stedet skulle Sæter gjøre vondt verre for Åsane. Angrepsspilleren doblet ledelsen da han plasserte ballen kontrollert nede til venstre for Åsane-keeper Thomas Hille etter en lekker servering fra Sivert Solli.

Det ble også pauseresultatet i en omgang hvor Åsane hang godt med, men ikke fikk uttelling for sjansene sine.

Perle fra langdistanse

Men det skulle ikke gå lang tid ut i andreomgangen før kaptein Eirik Wollen Steen tok ansvar og bredsidet inn reduseringen etter en presis assist av Håkon Lorentzen.

Åsane fortsatte å kjempe, men mot spillets gang slo Sæter tilbake igjen med en kanonkule av de sjeldne. Hille i Åsane-buret var sjanseløs på skuddet fra omtrent 25 meters hold.

Helt på tampen la Ivar Sollie Rønning på til 4-1, som dermed ble sluttresultatet i Trondheim.