VANT IGJEN: Sturla Holm Lægreid (midten) vant lørdagens jaktstart i Hochfilzen foran Émilien Jacquelin og Johannes Thingnes Bø.
VANT IGJEN: Sturla Holm Lægreid (midten) vant lørdagens jaktstart i Hochfilzen foran Émilien Jacquelin og Johannes Thingnes Bø. Foto: Matthias Schrader

Ny seier for sensasjonsmannen Sturla (23) - håper at suksessen kan inspirere andre

Sturla Holm Lægreid (23) holdt hodet kaldt og tok sin tredje verdenscupseier. Johannes Thingnes Bø tok tredjeplassen.

Den vanvittige sesongstarten til Sturla Holm Lægreid (23) vil ingen ende ta. Han gikk ut først på lørdagens jaktstart i Hochfilzen og holdt unna alt og alle.

Med kun én bom, den kom på den tredje skytingen, gikk bærumsgutten inn til sin tredje verdenscupseier i det som har vært en bemerkelsesverdig sesongstart.

– Som å gå alene på trening

Lægreid vant åpningsrennet i Kontiolahti før han fulgte opp med å vinne torsdagens sprint i Hochfilzen.

Lørdag slo han til igjen og markerer seg for alvor som en av verdens aller beste skiskyttere.

– I dag var det litt tyngre i sporet, men heldigvis hadde jeg hodet kaldt på skytingen. Jeg tror mye av gulloppskriften er jobben jeg har gjort med mental trening og meditasjon, at jeg klarer å holde hodet kaldt når det virkelig gjelder, sier Lægreid til TV 2.

– Sist jeg vant, var det veldig emosjonelt. Det var et perfekt løp for min del, og jeg slo lagkamerater med samme skyting. Det var en helt enorm dag. I dag var det et litt tyngre løp, og jeg vant fordi jeg hadde en god ledelse. Ikke fordi jeg hadde det beste løpet. Det var akkurat nok til å vinne, og det er jeg veldig fornøyd med, sier Lægreid.

23-åringen håper at hans suksesshistorie vil inspirere lovende løpere hjemme i Norge.

– Jeg vet om mange hjemme i Norge som har vært på mitt nivå og som jobber hardt. Jeg håper jeg kan være en inspirasjon for de der hjemme som går norgescup, sier Lægreid.

ØVERST IGJEN: Sturla Holm Lægreid peker på meditasjon og mental trening som viktige faktorer til suksessen.
ØVERST IGJEN: Sturla Holm Lægreid peker på meditasjon og mental trening som viktige faktorer til suksessen. Foto: Barbara Gindl

Thingnes Bø på tredje

Norge gikk ut med Lægreid, Johannes Dale, Johannes Thingnes Bø og Vetle Sjåstad Christiansen som de fire første etter dominansen på torsdagens sprint. Litt for mange bom sendte Dale ut av kampen om pallen, mens Christiansen ikke maktet å henge med da Émilien Jacquelin satte opp tempoet på den siste runden.

Franskmannen tok andreplassen etter å ha parkert Thingnes Bø på slutten. Stryningen, som pådro seg tre strafferunder, måtte dermed ta til takke med tredjeplassen, som på torsdagens sprint. Christiansen fulgte på fjerdeplass - også det som på torsdagens sprint.

MÅTTE GI TAPT: Johannes Thingnes Bø.
MÅTTE GI TAPT: Johannes Thingnes Bø. Foto: Barbara Gindl

Thingnes Bø har vært den beste skiskytteren de siste sesongene. Nå er kongen under press.

– Det er det som er morsomt med idrett, at andre finner inspirasjon hos de beste. Jeg og Tarjei har sikkert vært et forbilde for Sturla i veldig mange år. Nå er det jo vi som sitter på middagen og spør Sturla om hva han gjør og hvorfor han ser så avslappet ut når han skyter. Sturla er verdens beste skiskytter nå. Han er utrolig god på å ikke være dårlig, og det er det skiskyting handler om, å ikke drite seg ut på standplass, sier Johannes Thingnes Bø til NRK via SVT.

Overfor TV 2 sier Bø at han er imponert over det Lægreid får til.

– Det jeg legger mest merke til er hvor naturlig det ser ut for ham. Han gjør ting rolig og naturlig, og det ser så enkelt ut. Han ufarliggjør det å prestere på topp flere ganger på rad. Det å gå ut som nummer en, så ut som det var det enkleste i verden for ham. Han gjør det som skal til, og det er skikkelig imponerende, sier Bø.

– Så du noe spesielt i ham da han kom inn i laget?

– En litt uferdig skiskytter. Veldig god på skytebanen, en rask skytter med god treffprosent, men manglet litt fart og utholdenhet. Nå har han begynt å gå veldig mye fortere på ski. Han er rett og slett blitt et damplokomotiv, når han først får hjulene i gang går han like fort fra andrerunden til sisterunden. Han er en uslepen diamant for norsk skiskyting.

Denne sesongens verdenscup for herrer er blitt dominert av de norske løperne. Sju av ni renn har endt med norsk seier. De to stafettene har endte med én svensk og én norsk seier.

Relatert