BEST: Aleksander Aamodt Kilde ble øverst på pallen i Super G-rennet i Val Gardena fredag.
BEST: Aleksander Aamodt Kilde ble øverst på pallen i Super G-rennet i Val Gardena fredag. Foto: Stian Lysberg Solum

Norsk seier i Val Gardena

Aleksander Aamodt Kilde kjørte feilfritt fra start til mål i fredagens Super-G. En tidlig førsteplass holdt hele veien inn.

Aleksander Aamodt Kilde kjørte strålende i fredagens Super-G-renn og inntok med det førsteplassen tidlig. Ingen var raskere enn Aamodt Kilde, som dermed tok karrierens femte verdenscupseier.

Andreplassen gikk til sveitseren Mauro Cavizel, 12 hundredeler bak Aamodt Kilde. Kjetil Jansrud endte på tredjeplass.

– Det var helt vanvittig digg, det må jeg innrømme. Det var en bra runde, uten for mye risiko. Jeg hadde en god plan fra start. Men jeg feirer ikke for tidlig, det har jeg gjort før, sa Aleksander Aamodt Kilde til NRK etter rennet.

Adrian Smiseth Sejersted og verdenscupdebutant Henrik Røa endte på henholdsvis 39. og 49. plass.

Med to nordmenn på pallen ble det nok en stor norsk dag i Val Gardena. Det skjer nøyaktig fem år etter en helnorsk pall, også det i super-G-renn i nettopp Val Gardena. I 2015 ble det trippelt norsk da Aksel Lund Svindal, Kjetil Jansrud og Aleksander Aamodt Kilde tok henholdsvis første, andre og tredjeplass.

Dramatisk for kvinnene i Val-d'Isère

Også kvinnene kjørte Super-G fredag. Der endte Ragnhild Mowinckel på en 9. plass, i sitt første fartsrenn etter sitt lengre skadeavbrekk. Kajsa Vickhoff Lie endte på 15. plass.

Seieren gikk til sveitsiske Corinne Suter.

Men kvinnenes renn ble av det dramatiske slaget. Hele fire løpere kjørte ut i samme sving av de 23 første på start.

Se Schmidhofers dramatiske fall i videoen over!

Østerrikeren Nicole Schmidhofer gikk gjennom både gjerdet og sikkerhetsnettet. Lenge var det umulig å se Schmidhofer, men etter et kvarters tid ble hun kjørt ned i pulk. Hun skal ha vært ved bevissthet og ha pådratt seg skader i ansiktet.

Italienske Federica Brignone, sveitsiske Joana Hählen og amerikanske Alice McKennis Duran gikk også i bakken, i samme sving som Schmidhofer.

Alle tre kom seg ned til målområdet for egen maskin, tilsynelatende uten alvorlige skader.

Relatert