FÅR EN TØFF TEST: RB Leipzig - forrige sesongs Champions League-semifinalist - skal møte et Liverpool-lag som har vært i to av de tre siste finalene i turneringene i åttedelsfinalene til våren. Det blir en tøff dyst for Alexander Sørloth og co.
FÅR EN TØFF TEST: RB Leipzig - forrige sesongs Champions League-semifinalist - skal møte et Liverpool-lag som har vært i to av de tre siste finalene i turneringene i åttedelsfinalene til våren. Det blir en tøff dyst for Alexander Sørloth og co. Foto: Ozan Kose/AFP

Liverpool neste for Sørloth og co.

Nytt møte mellom PSG og Barcelona, samt spansk motstand for Erling Braut Haaland. Se hele trekningen her.

Mandag var det trekning i Champions League, der det ble klart hvilke lag som møtes i åttedelsfinalene i turneringen våren 2021.

Med flere giganter som andreseedede var det nødt til å bli noen store oppgjør, og godbiter som PSG-Barcelona, Erling Braut Haalands Dortmund mot Sevilla, Atlético Madrid mot Chelsea og Liverpool mot Manchester Uniteds overmenn fra RB Leipzig står nå på menyen.

– Det høres åpent og festlig ut. Liverpool er nok midt på treet fornøyd. Leipzig er en guffen motstander, men Liverpool skal ta seg av Leipzig hvis de får litt bedring på skadefronten, sier fotballekspert Simen Stamsø-Møller om den engelske gigantens møte med Alexander Sørloth og co.

Her er oppgjørene som skal spilles:

  • Borussia Mönchengladbach - Manchester City
  • Lazio - Bayern München
  • Atlético Madrid - Chelsea
  • RB Leipzig - Liverpool
  • FC Porto - Juventus
  • Barcelona - PSG
  • Sevilla - Borussia Dortmund
  • Atalanta - Real Madrid

Braut mot forrige sesongs Europaliga-vinner

Med norske øyne var det stor spenning knyttet til blant annet Braut Haaland og Dortmunds motstander, og de skal altså møte forrige sesongs Europaligavinnere fra Sevilla.

– Jeg blir veldig overrasket om det skiller mye mellom de lagene. Sånn jeg ser det er de ganske jevne. Uansett hvem man møter er det muligheter for å score mål, men det er et lag som er ledet av en god manager (tidligere Spania- og Real Madrid-sjef Julen Lopetegui, journ.anm.). De tapte tre på rad i ligaen i oktober, men har kommet seg igjen. Det blir jevnt, sier Stamsø-Møller.

Det blir også altså reprise og mulighet for revansj for «La Remontada» - det vanvittige PSG-Barcelona-oppgjøret fra samme stadium av turneringen i 2017. Den gang vant franskmennene 4-0 i Paris, men måtte se avansementet glippe i sensasjonelle sluttminutter da katalanerne vant 6-1 i Barcelona i returoppgjøret. Tre av scoringene kom sågar fra det 88. minutt og ut.

I tillegg til den gigantduellen skal Martin Ødegaard og Real Madrid opp mot en av forrige sesongs store overraskelser i Atalanta, Porto møter Cristiano Ronaldos Juventus, vi får servert Lazio-Bayern München og Borussia Mönchengladbach-Manchester City, mens det blir «Diego Costa-derby» når Atlético Madrid skal bryne seg på Chelsea.

– Oi, oi, oi. Det er en fet kamp, sa kommentator Marius Skjelbæk da møtet mellom Diego Simeone og Frank Lampard ble klart.

De seedede lagene får hjemmekamp sist.

De første kampene går 16., 17. , 23. og 24. februar, med returoppgjør 9., 10., 16. og 17. mars 2021.

Slik var seedingen:

Seedede lag (gruppevinnere):
Bayern München, Chelsea, Borussia Dortmund, Juventus, Liverpool, Manchester City, Paris Saint-Germain, Real Madrid

Useedede lag (gruppetoere):
Atalanta, Atlético Madrid, Barcelona, Lazio, RB Leipzig, Borussia Mönchengladbach, FC Porto, Sevilla

Lagene kunne ikke trekkes mot dem de var i pulje med i gruppespillet eller mot lag fra samme nasjon.

Relatert