DØD: Gérard Houllier trente Liverpool og Aston Villa i Premier League. Han ble 73 år gammel.
DØD: Gérard Houllier trente Liverpool og Aston Villa i Premier League. Han ble 73 år gammel. Foto: Andrew Yates

Gérard Houllier (73) er død

Tidligere Liverpool-trener Gérard Houllier (73) er død.

Det melder franske RMC.

Houllier var trener for Liverpool fra 1998 til 2004. Han ledet Merseyside-laget til en cuptrippel i 2001, da de røde fra Beatles-byen vant FA-cupen, Ligacupen og UEFA-cupen.

Han var også trener for Aston Villa i 2010/11-sesongen. Han la opp som fotballtrener etter gjentagende hjerteproblemer i 2011.

Liverpool-legende Jamie Carragher tar dødsfallet tungt.

– Helt knust av nyheten om Gerard Houllier. Jeg var i kontakt med ham forrige måned for å få ham til Liverpool. Jeg elsket den mannen så mye, han endret meg som person og som spiller og fikk Liverpool til å vinne troéer igjen. RIP, Boss, skriver Carragher om sin tidligere sjef.

Michael Owen, som vant Gullballen som Liverpool-spiller i 2001, skriver følgende på sosiale medier:

– Helt knust over å høre at min gamle sjef, Gérard Houllier, dessverre har gått bort. En fantastisk manager og en mann som virkelig brydde seg.

En av de norske spillerne som spilte under Houllier var Vegard Heggem. Han minnes den franske treneren slik:

– Jeg er veldig trist for å høre om Gerard Houllier's bortgang. Jeg vil alltid være takknemlig for troen han hadde på meg og mulighetene jeg fikk. Tankene mine går ut til venner og familie, skriver trønderen, som spilte for Liverpool fra 1998 til 2003.

Hylles

Flere klubber, journalister og tidligere spillere har brukt sosiale medier til å vise sin omtanke til Houlliers venner og familie.

Den anerkjente The Athletic-journalisten James Pearce, som følger Liverpool tett, skriver følgende på Twitter:

– Forferdelige nyheter om Gerard Houllier. Mannen som moderniserte Liverpool Football Club og gjorde dem til en stormakt igjen etter trippelsesongen. En herlig mann og fantastisk trener. Hvil i fred, Gerard.

Inter-spiller, og tidligere Manchester United- og Aston Villa-spiller, Ashley Young roser Houllier.

– Hvil i fred, Gerard. Takk for at du forbedret med. Kondolerer til din familie. En fantastisk man, ikke bare manager, skriver Young på Twitter.

Houllier har også trent Paris Saint-Germain, Lyon og det franske landslaget. Han har også trent John Arne Riise i Liverpool og John Carew i Aston Villa.

Saken oppdateres.