SNART SLUTT: Magnus Jøndal går inn i siste siste måneder som håndballspiller. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN
SNART SLUTT: Magnus Jøndal går inn i siste siste måneder som håndballspiller. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN

Jøndal legger opp etter OL

Magnus Jøndal (32) er klar for VM og OL for Norge, men så er det slutt.

Det opplyser Flensburg-Handewitt på sine nettsider fredag.

Etter Tokyo-OL neste sommer – så sant Norge kvalifiserer seg – er det slutt for Magnus Jøndal, som er en viktig brikke for Christian Berge.

Innen den tid venter også VM i Egypt for Jøndal og Norge. For øyeblikket ligger Jøndal og Flensburg-Handewitt på tredjeplass i Bundesliga.

32-åringen takker lagkamerater, trenerne, ansatte i klubben og supportere.

– Sportslig har det gått veldig bra for meg, og jeg har følt meg veldig hjemme her i Flensburg og i min hjemby Handewitt. Nå gleder jeg meg til å kunne tilbringe mer tid med familien hjemme i Norge, sier han.

Landslagssjef Christian Berge mener det er leit å miste Jøndal.

– Magnus har vært en av verdens beste venstrekanter, og det blir ingen enkel oppgave å fylle hans sko. Heldigvis får vi ha ham med oss til VM i Egypt i januar og til et forhåpentlig OL i Tokyo til sommeren, sier Berge til Håndballforbundets nettsider.

Jøndal er inne i sin tredje sesong i Flensburg-Handewitt, hvor han var med å vinne Bundesliga i 2018/19-sesongen. Tidligere har han spilt i Follo, ØIF Arendal og danske GOG.

– Håndball er fortsatt gøy, men reisingen og alt som følger med er ikke like moro lenger. Jeg har lyst til å bruke mer tid med kona og barna mine, derfor flytter jeg hjem etter sesongen, sier han til Håndballforbundet.

Relatert