FORLENGET: Vilde Bøe Risa forlenget kontrakten. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN
FORLENGET: Vilde Bøe Risa forlenget kontrakten. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Norsk landslagsprofil forlenget kontrakten med svensk topplag – med én dag

Vilde Bøe Risa (25) har hatt stor suksess i svensk fotball. Nå har landslagsprofilen forlenget avtalen sin med mesterklubben Göteborg – med én dag.

Det er Aftonbladet som omtaler det svært spesielle grepet som er gjort rundt den norske proffens kontrakt.

Bakgrunnen er som følger: Onsdag spiller Bøe Risa og lagvenninnene den første av to kamper mot Manchester City i mesterligaens 16-delsfinale. Returkampen går 16. desember, dagen etter at den norske midtbanespillerens opprinnelige avtale med klubben hadde utløp.

Dermed måtte det kreative grep til for at Bøe Risa også skulle være aktuell for neste ukes mesterligaoppgjør.

Usikker på framtida

Kontraktsforlengelser med én dag er samtidig ikke hverdagskost i fotballen.

– Dette ville nok ikke skjedd på herresiden av fotballen, men for oss på kvinnesiden er det litt annerledes. Både fordi koronapandemien har påvirket sesongen så voldsomt, og fordi kontraktene våre er av en annen skala. Når min går ut 15. desember, og det plutselig blir kamp omtrent samtidig, var dette naturlig, forklarer Bøe Risa til TV 2.

– Jeg kjente også egentlig at hvis jeg først skulle spille én kamp for Kopparberg, så kan jeg like godt spille begge to med tanke på at det er et bra utstillingsvindu for meg. Vi har også mistet mange spillere på grunn av kontrakter som gikk ut 15. november, så jeg føler egentlig at jeg skylder lagvenninnene mine det, fortsetter hun.

På spørsmål fra Aftonbladet om hun får godt betalt for den ekstra dagen som nå er lagt til kontrakten, svarer landslagsprofilens leende at lønnen er den samme.

Bøe Risa ønsker å holde alle muligheter åpne rundt egen fotballframtid etter inneværende sesong. Derfor er det i øyeblikket ikke aktuelt å skrive en lengre avtale med de svenske seriemesterne Göteborg.

Har kontakt med klubber

Til Göteborgs-Posten bekrefter landslagsprofilen at hun har kontakt med flere utenlandske klubber. I Sverige skal kun Göteborg være aktuell. Selv vet ikke 25-åringen hva hun velger.

– Ærlig talt vet jeg ikke. Det har vært mye usikkerhet. Korona gjør det vanskelig, og mange klubber er midt i sesong. Det er mye som spiller inn, sier Bøe Risa til Aftonbladet.

Mesterligakampene som nå venter er en mulighet til å vise seg fram for mulige beilere.

(©NTB/TV 2 Sporten)

Relatert