Pierre Mignerey er renndirektør i Det internasjonale skiforbundet (FIS).
Foto: Terje Pedersen / NTB
Pierre Mignerey er renndirektør i Det internasjonale skiforbundet (FIS). Foto: Terje Pedersen / NTB Foto: Terje Pedersen

FIS-leder: – Ikke aktuelt å endre Tour de Ski-programmet

Norge, Sverige og Finland krever endringer i Tour de Ski-opplegget. Renndirektør Pierre Mignerey i FIS sier det er urealistisk å redusere antall arrangørsteder.

– I bunn og grunn er det ikke aktuelt å endre programmet nå. Det ville hatt for store konsekvenser for arrangørene, både nasjonalt og lokalt. Det er ikke realistisk å endre programmet, sier Mignerey til NTB.

Franskmannen er renndirektør for langrenn i Det internasjonale skiforbundet (FIS).

De tre nordiske landene krevde fredag på nytt at antallet arrangørsteder under Tour de Ski må ned. Hvis det ikke skjer endringer, blir det neppe nordisk deltakelse.

– Helst én (arrangør). Kanskje må dette bety færre konkurranser, sa den norske langrennssjefen Espen Bjervig til NTB lørdag.

Også utøvere som Therese Johaug og Johannes Høsflot Klæbo har vært klar på at deltakelse kun vil være aktuelt dersom programmet endres.

FIS hadde møte med de fleste landslagssjefene fredag. Bjervig sier at de ber FIS ta mer eierskap og passe på at arrangørene gjør som smittevernprotokollene tilsier.

– Målet er å se om vi kan få inn nye ting i protokollene som vil gi mer sikkerhet for å få inn de skandinaviske landene igjen, sier Mignerey.

(©NTB)

Relatert