TILBAKE PÅ TOPP: Norges Tarjei Bø i aksjon på mennenes 10 km sprint under verdenscupen i skiskyting.
Foto: Fredrik Sandberg/TT / NTB
TILBAKE PÅ TOPP: Norges Tarjei Bø i aksjon på mennenes 10 km sprint under verdenscupen i skiskyting. Foto: Fredrik Sandberg/TT / NTB

Tarjei Bø med første seier siden 2017

Eldstebror Bø leverte et praktløp i Finland.

Med ti treff og suveren fart i sporet sørget Tarjei Bø (32) for norsk seier på sprinten i Kontiolahti. Dermed tok stryningen sin første triumf i verdenscupen siden desember 2017.

– Det er mer stas å vinne når det ikke skjer så ofte. Og det kan man trygt si ikke skjer så ofte med meg. Jeg syns jeg er en god utøver, og en god utøver bør vinne litt. Jeg har vunnet for lite. Det Fourcade og Johannes har drevet på med de siste årene har vært unikt. Det er mange gode bak der, men de har satt oss i et dårlig lys ved å være så gode, sier Tarjei Bø til TV 2.

– I dag viste jeg at jeg hadde tatt Johannes også med lik skyting. Det tror jeg han registrerer. Gamlingen er fortsatt ung til sinns, sier 32-åringen.

Lillebror Johannes, som jaktet sin seier nummer 50 i verdenscupen, gikk fort i sporet, men ni treff var ikke nok til å vinne. Han endte 29 sekunder bak Tarjei. Det endte med en tredjeplass for Thingnes Bø.

– I dag var den eldste eldst. Det er en stor dag for Tarjei. Han jobber hardt for de seirene han får, sier Thingnes Bø til TV 2.

– Han har ventet tre år på denne her. Da sier det seg selv at det må smake vanvittig godt.

– Han hadde også tatt deg med lik skyting i dag?

– Ja, jeg tror det har snudd nå. Tarjei er lei av å være en god nummer to. Han har lyst å ta opp kampen med meg. Han viste langrennsmessig at han var nær i helgen. Det han presterer i dag er en av de beste sprintene som er gjort noen gang.

Seieren var for øvrig Tarjeis tiende seier i verdenscupen. Tyske Arnd Peiffer ble nummer to.

Torsdagens triumf betyr at Norge har vunnet vinterens tre første verdenscuprenn på herresiden. Det var Johannes Thingnes Bø og Sturla Holm Lægreid som vant de to første rennene.

Norge hadde også flere løpere blant de ti beste på torsdagens sprint. Erlend Bjøntegård ble nummer fem, mens Johannes Dale ble nummer syv. Vetle Sjåstad Christiansen ble nummer 15 og Sturla Holm Lægreid ble 22.

Relatert