FRESER: Vålerengas Rikke Marie Madsen mener det er urettferdig at hun ikke får spille seriefinalen.
Foto: Fredrik Hagen / NTB
FRESER: Vålerengas Rikke Marie Madsen mener det er urettferdig at hun ikke får spille seriefinalen. Foto: Fredrik Hagen / NTB

VIF-profil mener seriefinale-avgjørelse er urettferdig: – Jævlig irriterende

Rikke Marie Madsen og to danske lagvenninner må i karantene. Toppserien skal likevel spilles ferdig førstkommende søndag.

Etter at seks spillere hos Arna-Bjørnar måtte i karantene i midten av november ble serieavslutningen i Toppserien flyttet til kommende søndag.

Mandag kom beskjeden om at også denne datoen kunne bli utsatt. Tre Vålerenga-spillere må nemlig i karantene etter at det ble oppdaget smitte i Danmarks tropp under deres landslagssamling.

Vålerenga-spillerne Stine Ballisager Pedersen, Janni Thomsen og Rikke Marie Madsen i karantene i ti dager fra mandag. De er dermed indisponible til søndagens kamp mot Arna-Bjørnar. Alle tre spillerne var på banen da Danmark sikret seg gruppeseier i EM-kvalifiseringen mot Italia tirsdag.

Rikke Marie Madsen er svært lite tilfreds med den avgjørelsen.

– Det er rett og slett veldig ergerlig. Jeg synes det er urettferdig at vi ikke får delta i kampen. Vi har ikke vært i nærkontakt med de som er blitt testet og i stor grad blitt isolert på rommene våre gjennom samlingen, forteller hun til TV 2.

– Det er ikke hvilken som helst kamp, så at vi kommer til å gå glipp av en så viktig kamp synes jeg er jævlig irriterende, avslutter Madsen.

Nå er det klart at kampene spilles som planlagt søndag 13.00.

– Nå er vi veldig glade for å kunne si at vi avslutter sesongen 6. desember. Etter å ha snakket med klubber og tenkt på fair-play, og alle andre scenarioer har vi landet på at runden spilles, sier daglig leder i Toppfotball Kvinner, Hege Jørgensen til TV 2.

– Har det vært vanskelig?

– Ja, det har vært veldig vanskelig. Det er mye å spille om, derfor har hensynet om fair-play vært viktig. Vi har likevel landet i dialog med Vålerenga at det er best at runden blir spilt uansett.

– Var det aktuelt å utsette runden?

– Det var absolutt aktuelt og veldig nære. Det som kompliserer dette er Vålerenga og Lillestrøms deltakelse i europaspill, sier Jørgensen.

Ettersom Vålerenga, Rosenborg og Avaldsnes alle kan ende opp som seriemester er lagenes kamper nødt til å gå samtidig. Derfor måtte alle tre kampene blitt utsatt dersom Vålerenga ikke kunne stille lag på søndag.

– Det er tre sentrale spillere i elleveren vår, og ethvert lag vil merke at man tar tre spillere bort fra elleveren. Det synes jeg er synd når det står så mye på spill, men vi får lade opp med de som er igjen og tråkke til, sier sportslig leder i Vålerenga, Eli Landsem, til TV 2.

– Vi har veldig respekt for koronasituasjonen og de følgende reglene. Det har ikke vært noe poeng for oss å trumfe gjennom noe. Vi forholder oss til hvordan det er og spiller som vi får beskjed om, fortsetter hun.

Vålerenga forsøkte å hente hjem trioen fra landslagssamlingen så raskt smitteutbruddet i troppen ble kjent.

– Så fort det brøt ut smitte i den danske troppen og det var en kamp som ikke betydde så mye håpet vi å få de hjem slik at de kunne gjort unna tester og karantener slik at de kunne spilt kampen. Det fikk vi ikke gjennom, og da må vi vente til de kommer i morgen, sier Landsem.

Avgjørelsen sørger for at kampene Klepp–Rosenborg, Sandviken–Avaldsnes og Vålerenga–Arna-Bjørnar går som planlagt.

Før siste runde har Rosenborg og Vålerenga 35 poeng, mens Avaldsnes har 34. Vålerenga overtaket ettersom de har bedre målforskjell enn Rosenborg.