VAR-misnøyen vokser: – Folk koser seg ikke lenger med fotball

Ollie Watkins trodde han hadde reddet poeng for Aston Villa, men han ble stoppet av VAR. Avgjørelsen skaper sterke reaksjoner.

West Ham - Aston Villa 2-1

Se offsidesituasjonen i videovinduet øverst!

Den gode formen fortsetter for West Ham, som med mandagens 2-1-seier over Aston Villa har kun fire lag foran seg på Premier League-tabellen.

Men mye av fokuset etter kampen er VAR-avgjørelsen på overtid.

Ollie Watkins trodde han hadde utlignet til 2-2, men etter å ha blitt sjekket grundig av VAR, ble målet annullert for offside. På TV-bildene ser det ut til at litt av overarmen til Aston Villa-angriperen var på feil side.

Avgjørelsen gjør at VAR-misnøyen vokser.

– Er det lengden på ermene som skal utgjøre forskjellen? Da må de gjøre sitt for at de blir kortere. Watkins blir holdt rundt og prøver å komme seg løs, og dette gjør at han havner i offside. Kunne det heller vært straffe? Vi mister mål på dette. Jeg var en stor tilhenger av VAR, og det ble ikke introdusert for å ruinere sporten, men hjelpe til. Jeg ville gi det en sjanse, og jeg ser både gode og dårlige ting, men majoriteten av folket i dette landet er ikke overbevist. De koser seg ikke lenger med fotball, sier tidligere Liverpool-spiller Jamie Carragher på Sky Sports' sending.

Carragher påpeker også at den spontane gleden forsvinner for spillerne, som ifølge eks-stopperen venter med å juble til VAR har sjekket.

Tidligere Manchester United-spiller Gary Neville, som sitter i Sky Sports-studio sammen med Carragher, er også kritisk.

– Det settes spørsmålstegn ved dommernes autoritet og kredibilitet, og de tviler på seg selv. Det er ikke et problem når dommerne går bort til skjermen, men problemet er når de ser på skjermen og ikke holder fast ved sin riktige avgjørelse, sier Gary Neville.

– Handsregelen gir ikke mening. Offsideregelen med armen gir ikke mening. Disse må endres, og da blir VAR lettere å akseptere. Det virker som dommerne er programmert til å være roboter. De må slappe av og bruke egen magefølelse. Autoriteten deres er tatt bort. Fansen hater det, så det kommer til å endres, fortsetter Neville.

Aston Villa-manager Dean Smith mener VAR skaper frustrasjon for alle, men han prøver ikke å bruke for mye energi på det.

– Den eneste grunnen til at Watkins’ arm er i offside er fordi det er et frispark. Enten scorer han, eller så er det straffespark. Det er greit om det er en rød linje og han er i offside, men om det er arm fordi han blir holdt, er det straffespark, mener Aston Villa-manager Dean Smith.

Angelo Ogbonna headet inn 1-0 for West Ham tidlig i kampen, før Jack Grealish utlignet senere i omgangen. I andre omgang scoret Jarrod Bowen det som ble seiersmålet i London. Watkins misbrukte også et straffespark.

Relatert