Formel 1-løpet i Bahrain stoppet etter at bil eksploderte

Bilen til Formel 1-fører Romain Grosjean tok fyr på den første runden.

Se video i Sportsnyhetene over!

VM-runden i formel 1 i Bahrain søndag ble stoppet da franske Romain Grosjean krasjet i første runde. Bilen tok fyr, men det er ikke meldt om alvorlige skader.

SMADRET: Bilen til Grosjean var totalt smadret.
SMADRET: Bilen til Grosjean var totalt smadret. Foto: Hamad I Mohammed

Bildene fra Bahrains Grand Prix var dramatiske etter krasjen, der store flammer sto opp fra franskmannens bil. Grosjean kunne imidlertid gå vekk på egne bein, før han ble fraktet vekk i ambulanse.

Bilen ble delt i to i krasjen, som skjedde allerede etter første sving.

– Det er et mirakel at det gikk bra, sa den tidligere formel 1-føreren Martin Brundle i Sky Sports' sending.

OPP I FLAMMER: Bilen til Romain Grosjean gikk opp i flammer i åpningsrunden.
OPP I FLAMMER: Bilen til Romain Grosjean gikk opp i flammer i åpningsrunden. Foto: Kamran Jebreili

Grosjeans lag, Haas, skriver på Twitter at de har hørt på radioen at det går bra med franskmannen, som skal undersøkes av medisinsk personell.

– De jobber hele tiden med å forbedre den strukturelle stabiliteten til bilene, og det reddet livet hans. Det er ekstraordinært, sa Brundle.

Flammene sto flere meter i været rundt bilen og reprisen viser at bilen ble delt i to. Franskmannen kom seg akkurat ut i tide og fikk kastet seg over autovernet.

– Det går bra med Romain. Jeg vil ikke komme med en medisinsk kommentar, men han hadde lettere brannskader på hendene og anklene. Jeg vil takke redningsfolkene som var veldig raske, sier Haas' lagleder Günther Steiner.

Haas melder på sin Twitter-profil at 34-åringen nå er på vei til sykehuset for nærmere medisinsk evaluering.

– Risikoen vi tar er ikke noe tull

– Jeg er så glad for at Romain er trygg. Den risikoen vi tar er ikke noe tull, for dere der ute som glemmer at vi setter livet vårt i fare for denne sporten, og for det vi elsker å gjøre, skriver verdensmester Lewis Hamilton på Twitter.

Alan van derr Merwe, som kjører legebilen til Det internasjonale motorsportforbundet (FIA), var blant de første som kom fram til ulykkesstedet.

– Det var en stor overraskelse. Jeg har aldri sett så mye flammer i mine tolv år i yrket. Romain kom seg ut selv, noe som er ganske utrolig etter et slikt uhell, sa han.

(TV 2 Sporten/NTB)

Relatert