Thingnes Bø slo tilbake med suveren seier i Kontiolahti

Johannes Thingnes Bø er tilbake i den gule ledertrøya etter å ha vunnet skiskytternes verdenscupsprint i Kontiolahti i overlegen stil.

KJEMPELØP: Johannes Thingens Bø gjorde et kanonløp i Kontiolahti. Foto: Kalle Parkkinen / BILDBYRÅN
KJEMPELØP: Johannes Thingens Bø gjorde et kanonløp i Kontiolahti. Foto: Kalle Parkkinen / BILDBYRÅN

Stryningen ble overraskende henvist til 2.-plassen av landslagsferskingen Sturla Holm Lægreid i verdenscupåpningen lørdag. Men søndag skjøt han ti treff, og som normalt var Thingnes Bø ytterst vrien å slå i løypa.

Den tøffeste konkurransen innledningsvis fikk han av raske Émilien Jacquelin. Men da franskmannen bommet to ganger på den stående skytingen, havnet han langt utenfor seierskampen.

Da Thingnes Bø gikk i mål som tolvte løper, var svensken Sebastian Samuelsson nærmest ham. Han var slått med 44,1 sekunder.

– Jeg har ikke så mye å si egentlig. Kjempegode ski og litt stang inn på første liggende skyting. Alt i alt et aggressivt løp og pushing hele veien. Det føles veldig bra, men jeg tror jeg kan komme i enda litt bedre form, sier Thingnes Bø i et intervju med NRK.

Vetle Sjåstad Christiansen gikk inn til 4. plass. Lægreid klarte ikke å følge opp lørdagens fantastiske innsats. Han skjøt ni treff, men hadde ikke den samme solide farten i sporet.

Tarjei Bø trøblet igjen på stående skyting og endte med to bom der etter ett feilskjær på liggende. Johannes Dale bommet én gang på hver skyting og klarte heller ikke å blande seg inn blant de ti beste.

(©NTB)