FLERE POSITIVE: Sparta med ytterligere fire positive tester.
FLERE POSITIVE: Sparta med ytterligere fire positive tester. Foto: Fredrik Hagen

Fire nye smittetilfeller i Sparta: – Vi er i en alvorlig situasjon

Sparta bekrefter fire nye positive koronatester. Totalt 17 spillere har nå fått påvist korona.

Ytterlige fire spillere har testet positivt for korona i ishockeyklubben Sparta Sarpsborg. Nå har 17 spillere og én i støtteapparatet i klubben fått påvist korona.

– Ståa er nå at vi har 16 som har testet dobbelt negativ, som er tilbake 1. desember. De fjorten som tok første runde er tilbake 3. desember, mens de siste fire som nå har hatt en positiv prøve er tilbake 8. desember, sier medisinsk ansvarlig i Sparta, Ørjan Kittilsen, til TV 2.

– Det vil altså være tre runder der det kommer folk inn. Vi venter fremdeles på to svar. Hvor den ene antas å være negativ og den andre positiv. Per nå har 17 spillere og ett støtteapparat fått påvist korona i Sparta, fortsetter han.

Nå venter de på svar om neste søndags kamp mot Grüner skal bli utsatt.

– Vi antar at kampen som er flyttet fra lørdag til søndag blir utsatt, det er vårt ønske. Det er noe forbundet må ta stilling til når vi gir dem vår dokumentasjon. Da må de bestemme, men jeg antar at det går fint, sier Kittilsen.

Klubben får ikke lov til å hente opp juniorspillere, ettersom de også er i karantene. Nå ser ishockeyklubben fremover.

– Det er en svært alvorlig situasjon vi står i. Nå har alle blitt dobbelttestet og vi har den fulle og hele oversikten. Vi er ved veis ende når det gjelder antall koronasmittende og vi har lagt opp en plan for spillerne når de skal tilbake til hverdagen, avslutter Kittilsen.

Relatert