Thea Louise Stjernesund tok en sterk 6. plass i Lech torsdag.
Thea Louise Stjernesund tok en sterk 6. plass i Lech torsdag. Foto: Johann Groder

Bestenotering for Stjernesund: – Det gir selvtillit

Thea Louise Stjernesund tok 6. plassen under parallellslalåmen i Lech.

Thea Louise Stjernesund ble beste norske og tok 6. plassen i parallellslalåmen i Lech torsdag kveld. Det er hennes beste verdenscup-resultat så langt i karrieren.

– Det har mye å si, selv om dette er en annen disiplin, så er dette noe å ta med seg. Bestenotering og selvtilliten det gir og så bygger man videre på det, sier TV 2s ekspertkommentator Nina Haver-Løseth.

Petra Vlhova vant rennet og tok sin tredje strake verdenscupseier.

Slått ut i kvartfinalen

Stjernesund ble slått ut av svenske Sara Hector i kvartfinalen. Den svenske alpinisten vant med 43 hundredeler i første heat, før Stjernesund slo tilbake og vant med 34 hundredeler i det andre heatet.

– Hun slo Hector med 34 hundredeler, men det var ikke nok fordi hun allerede lå bak med 43 hundredeler. Men det viser at hun kjørte innmari bra på ski i dag, mener Haver-Løseth.

Stjernesund kvalifiserte seg til plasseringsheat og mens italienske Federica Brignone ikke kom seg til mål, gjorde Stjernesund det.

Mot Marta Bassino ble det en liten hundredel bak italieneren i første heat. I andre heat ble det en overlegen seier til Bassino som tok 5. plassen.

– Det har vært en veldig god dag på jobben for Thea. Hun viser solid og sterk kjøring. Det er kjekt å se at hun gjør seg en bestenotering, sier Haver-Løseth.

Lysdahl røk i åttedelsfinalen

Kristin Lysdahl fikk en feil bevegelse og kjørte ut i første heat i åttedelsfinalen, noe som gjorde at hun lå halvsekundet bak. Det ødela for det andre heatet og Lysdahl kom seg ikke videre til kvartfinalen.

Vintersporten fortsetter på TV 2 fredag med herrenes parallellslalåm. Kvalifiseringen kan du se fra kl.09.55 på TV 2 Sumo, mens finalerundene går av stabelen kl.17.45 på TV 2 Sport 1 og Sumo!

Relatert