FORNØYD: Simen Hegstad Krüger er glad for at han får gå skirenn til helgen, tross begrenset mat-tilgang.
FORNØYD: Simen Hegstad Krüger er glad for at han får gå skirenn til helgen, tross begrenset mat-tilgang. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN

– Fryktet mest at det skulle bli ti dager alene inne i leiligheten

Simen Hegstad Krüger satt i samme bil som landslagstreneren.

Landslagstrener Eirik Myhr Nossum testet positivt for Covid-19 på arrangørens test ved ankomst til finske Ruka i går ettermiddag. Det gjorde at landslagslegen satte alle de norske løperne i karantene.

Torsdag kom kontrameldingen. PCR-testen viste seg å være negativ. Nossum kunne juble. Det gjorde også de norske landslagsløperne.

– Jeg er veldig glad for at vi fikk det svaret vi fikk nå, sier Simen Hegstad Krüger.

Satt i bil med Nossum

Han forteller at han har vært svært forsiktig i korona-perioden. Ti dager i en leilighet i Ruka fristet derfor lite.

– Det jeg fryktet mest var at det skulle bli ti dager alene inne i leiligheten her. Det var jeg ikke særlig lysten på, sier Hegstad Krüger.

Krüger satt i samme bil som Nossum på vei til Gardermoen. Derfra dro landslaget i et chartret fly til Finland.

– Jeg har vært helt isolert fra resten av laget i og med at jeg var litt mer nærkontakt enn de som bare fløy med ham. Jeg har ikke sett folk siden jeg gikk av bussen i går kveld, sier Krüger.

Lyn-gutten forteller at det har vært en spesiell start på Finland-oppholdet. Mat-serveringen har blant annet vært begrenset.

– Mat-tilførselen har kommet seg. Jeg fikk heldigvis litt mat på døren i går kveld. Det har vært litt trøbbel med mine egne behov når det gjelder allergier. Jeg fikk egg og yoghurt til frokost, og det er ikke noe særlig for min del. Heldigvis hadde jeg med brød i bagen, så jeg har ikke sultet, sier Krüger.

– Blir ikke første gang dette skjer

Therese Johaug forteller at hun var forberedt på falske positive prøver. Likevel var ventetiden før test nummer to lang.

– Det var ganske mange tanker, men vi prøve å holde humøret oppe. Vi hadde litt humor på det. Det tror jeg er viktig. Da vi fikk beskjed om at testen var negativ var det bare å skru på hodet igjen og være fullt motivert, sier Johaug.

Hun tror det kan oppstå flere lignende situasjoner i løpet av sesongen.

– Dette blir ikke første gang og ikke siste gang dette skjer i vinter. Det er bare å forberede seg på. Det kan fort skje at det rammer en på det norske laget. Vi er sårbare, og må være ekstra bevisste på hvem vi omgås med, hva vi gjør på tur og hva vi gjør hjemme, sier hun.

Relatert