Ny utrolig Champions League-rekord fra Erling Braut Haaland

Nordmannens eventyrlige karriere fortsatte mot Club Brugge.

Se video av scoringene i vinduet øverst!

Borussia Dortmund-Club Brugge 3-0

Erling Braut Haalands eventyrhøst fortsetter, og i Champions League-oppgjøret mot Club Brugge tirsdag ble det skrevet nok en rekord fra jærbuen.

Da han satte inn 1-0-målet, snaue 20 minutter ut i oppgjøret, ble 20-åringen nemlig den raskeste til å nå 15 Champions League-scoringer i turneringens historie. Fenomenet har gjort det på utrolige 12 kamper i Europas gjeveste klubbturnering.

«Elsker å spille i Champions League!», skriver Haaland i et innlegg på Instagram etterfulgt av en smiley med bredt glis og to fotballer.

Senere i oppgjøret scoret Haaland også sitt andre for kvelden, og dermed er han oppe i 16 mål i Champions League totalt.

Dermed fulgte verdensstjernen fra Norge opp firemålsshowet fra Bundesliga-kampen mot Hertha Berlin i helgen.

Og Haaland hylles av lagkamereatene.

– Jeg er bare glad for å få lov til å spille med ham. Han er en fantastisk spiller og han bidrar så mye på banen. Jeg er veldig glad på hans vegne, for han fortjener det. Han jobber veldig hardt på trening hver eneste dag. Det er bare fantastisk å spille med ham, sier Jadon Sancho.

– Han er åpenbart en av de aller beste spissene i verden for øyeblikket. Det er helt klart nå. Det kommer til å bli enda flere mål fremover, sier Jude Bellingham.

Ledermål før 20 minutter var spilt

Braut Haaland var nære ved allerede etter to minutter tirsdag da et flott skudd fra distanse strøk stolperoten, men kvarteret senere skulle imidlertid 1-0 sitte i nettet.

Jadon Sancho, som hadde fått tillit fra start igjen, foret nordmannen med en lekker stikker, og alene med Simon Mignolet var det aldri noen tvil. Braut Haaland siktet, ladet og fyrte, og med en lur variant via nærmeste stolpe stod det 1-0 på Signal Iduna Park.

Dermed scoret den norske superstjernen altså sitt 15. mål i Champions League-karrieren, og satte nok en rekord ved sitt navn.

Nordmannen var også den raskeste til fem mål (på tre kamper, en rekord han deler med Didier Drogba) og den raskeste til å nå ti mål (på sju kamper) i Champions Leagues historie. Den gamle rekorden for antall kamper til 15 mål tilhørte Ruud van Nistelrooy og Roberto Soldado, som begge brukte 19 kamper.

Rekorden for antall kamper brukt for å nå 20 Champions League-scoringer tilhører for øvrig Tottenhams Harry Kane. Han brukte 24 kamper på å nå det antallet.

Sancho doblet på vakkert vis

Like før pause doblet hjemmelaget ledelsen, og denne gangen måtte Haaland finne seg i å spille rollen som tilskuer da Jadon Sancho selv tok seg av ekspederingen av ball til nettmasker.

Engelskmannen viste at han har flere triks enn målgivende stikkere på repertoaret, da han på vakkert vis plasserte et frispark over muren og inn i krysset bak en sjanseløs Mignolet. Dermed gikk Dortmund til pause med 2-0-ledelse på eget gress.

Haaland scoret sitt andre etter timen

Etter et noe roligere åpningskvarter i 2. omgang, var målsniken Haaland på ferde igjen. Nordmannen utnyttet en situasjon der Brugge-forsvaret ikke klarte å klarere, og selv om han befant seg på feil side av offsidegrensen gjorde det ingenting siden ballen kom fra en motstpiller.

Haaland snudde på den berømte femøringen, og fra halvveis feilvendt posisjon plasserte han lekkert 3-0 i det lengste hjørnet med en klassisk goalgetterscoring.

– Det er så selvfølgelig. Det er som om du og jeg skal helle i en kopp kaffe, sa Viasat-ekspertkommentator Lars Tjærnås ta ballen satt i nettet.

16 Champions League-mål - som Haaland altså var oppe i etter denne scoringen - er for øvrig det samme som legendene Michael Ballack, Guti og David Beckham maktet gjennom hele sin karriere.

3-0-scoringen tirsdag var også nordmannens 33 mål på 31 kamper i alle turneringer for Dortmund siden overgangen fra Red Bull Salzburg i januar.

Ingen aldersrekord for supertalent

Braut Haaland fikk totalt 80 minutters spilletid i tirsdagens kamp, men de som hadde håpet på et historisk innbytte må foreløpig vente.

En annen talentfull Dortmund-angriper må nemlig vente på å registrere seg i Champions League-historiebøkene. Youssoufa Moukoko, supertalentet som fylte 16 år på fredag, kom nemlig ikke innpå for hjemmelaget. Med spilletid ville den kamerunskfødte tyske U-landslagsspilleren blitt turneringens yngste spiller noensinne.

I en alder av 16 år og fire dager har supertalentet imidlertid fremdeles tid på seg til å kapre rekorden som i dag innehas av Celestine Babayaro. Den legendariske venstrebacken var 16 år, to måneder og 25 dager da han spilte for Anderlecht i 1994.

Brugge uten stjernespiss i bisarre omstendigheter

Gjestene måtte for øvrig klare seg uten sin angrepsprofil Emmanuel Dennis i den tøffe bortekampen på tysk jord. Ifølge belgiske Het Laatste Nieuws skal nigerianeren ha stormet av lagbussen da han ikke fikk lov til å sitte på favorittsetet sitt.

Brugge-trener Philippe Clement skal ha bekreftet at 23-åringen, som forrige sesong scoret to ganger i sjokkseieren mot Real Madrid i nettopp Champions League, stod over tirsdagens oppgjør grunnet disiplinære årsaker, men utbroderte ikke noen detaljer utover det. Nå venter trolig en solid bot for spisstjernen.

PS! Allerede før kampen var Braut Haaland delt toppscorer i Champions League denne sesongen sammen med Liverpools Diego Jota, Manchester Uniteds Marcus Rashford og Juventus' Álvaro Morata. De hadde alle fire mål.

Relatert