Jens Petter Hauge med sitt første Serie A-mål

Milan-spiller Jens Petter Hauge (21) scoret i 3-1-seieren over Napoli.

Napoli - Milan 1-3

Se scoringen i videovinduet øverst!

På kvelden Jens Petter Hauge ble norsk seriemester med Bodø/Glimt ble han byttet inn for Milan borte mot Napoli etter 73 minutters spill.

På overtid satte han inn 3-1 etter å ha rundet Kostas Manolas.

– Det er frekt og freidig, og det er ingen hvem som helst han har mot seg. Det er Manolas som dribles. Han gjør akkurat som han har gjort i Eliteserien en haug av ganger. Det er så trygt, lekent, frekt og bra gjort. Og da har han for alvor fått presentert seg. Mål borte mot Celtic og mål borte mot Napoli, kommenterte TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller.

Hans svenske lagkamerat Zlatan Ibrahimovic sørget for serielederens to første scoringer på lekkert vis. Det første en heading fra 13-14 meter før han var på rett plass til rett tid og scoret på volley etter hvilen. Dries Mertens reduserte for Napoli, og like etterpå ble hans lagkamerat Tiemoué Bakayoko utvist.

Hauge fikk kun seks minutter sammen med Ibrahimovic, som satte seg ned og holdt seg til baksiden av venstre lår etter å ha slått et innlegg. Han var likevel på beina og applauderte med sitt velkjente glis da Hauge scoret sitt første i den italienske ligaen. Deretter haltet 39-åringen, som er toppscorer i Serie A med ti mål, av banen.

Mens Hauge satt på benken, ble hans tidligere klubb Bodø/Glimt seriemester i Eliteserien. Der rakk han å spille 18 kamper og score 14 mål og assistere åtte scoringer før han dro til Italia. Den enorme sesongen gjorde at Milan betalte drøyt 50 millioner kroner for ham tidligere i høst.

– I dag vant jeg også mitt første mesterskap. Min tidligere klubb, Bodø/Glimt, vant Eliteserien i dag. Jeg er så stolt over å være del av historien. Barndomsklubben min, og jeg har noen av mine beste venner der. Nyt kvelden, skriver Hauge på Instagram.

Milan leder Serie A med 20 poeng etter åtte kamper, to poeng foran Sassuolo, som tidligere søndag slo Hellas Verona 2-0 borte. Roma, Juventus og Inter følger på de neste plassene.

Relatert