Frisparkperle på overtid sendte Tromsø til Eliteserien

Tromsø er tilbake i Eliteserien etter overtidsscoring.

Raufoss - Tromsø (1-0) 1-1

Se frisparkperlen og reaksjoner i videovinduet øverst!

Tromsø rykket ned fra Eliteserien i fjor, men trengte kun ett forsøk på å komme seg tilbake.

For med 1-1 mot Raufoss var opprykket et faktum, to runder før slutt.

En frisparkperle fra Ruben Yttergård Jenssen på overtid sørget for at «Gutan» tok ett poeng borte mot Raufoss.

– Jeg rangerer dette høyt. Det er mye som har skjedd og måten vi hat stått sammen på som klubb er fantastisk. Det betyr enormt mye nå som Bodø/Glimt tar gullet. Da hadde det vært forjævlig å være i Obos, sier Yttergård Jenssen til TV 2.

– Det er deilig. Det har vært et langt år med mye trykk og mye som har skjedd. Det har vært en film i seg selv. 2020 er også jubileumsåret til klubben, så det er spesielt for alle som har hjerte i Tromsø, avslutter Yttergård Jenssen.

Burgermeny og pils

Selv om opprykket er sikret blir laget nødt til å avvente den store feiringen.

Hvordan skal dere feire dette?

– Det er en veikro borte i her, så det blir vel en burgermeny og noen pils, så er det vel på flyet med munnbind. Så det blir ikke så mye festligheter i dag, men det skal vi få tid til å ta igjen, sier Simen Søraunet Wangberg.

Tromsø hadde flust av sjanser i 1. omgang, men i stedet var det Raufoss som fikk nettkjenning da Matias Belli Moldskred omsatte et innlegg fra Ryan Doghman i mål.

- Fantastisk prestasjon av gutta å snu kampen. Det er jævlig deilig. Vi brenner en del sjanser og får den muligheten i det 92. minutt, det var perfekt regissert, sier Tromsø-trener Gaute Ugelstad Helstrup til TV 2.

Ledelsen holdt inn til pause for Raufoss, mye takket være godt keeperspill av Ole Kristian Lauvli, som allerede etter fem minutter avverget en kjempesjanse da Mikael Ingebrigtsen var alene gjennom.

Raufoss kjemper om kvalikplass og ligger ett poeng bak Sandnes Ulf på 6.plass.

Relaterte