Gullgutten Haaland feiret med kjempekamp: Scoret fire mål

Erling Braut Haaland brukte fem minutter på å snu kampen mot Hertha Berlin, og scoret like greit fire mål da han først var i gang.

Hertha Berlin - Borussia Dortmund 2-5

Se alle målene i videovinduet øverst!

Hertha Berlin startet sterkt, men i andre omgang viste Erling Braut Haaland virkelig hvorfor han tidligere på dagen ble kåret til årets «Golden Boy», eller Europas beste spiller under 21.

Det ble til slutt hele fire mål på gullgutten i kampen som endte 2-5. Haaland står nå med ti mål på syv kamper i årets sesong. Kun ett mål skiller ham og Robert Lewandowski på toppscorerlisten.

Med seier i dagens kamp inntar Borussia Dortmund andreplassen i Bundesliga, kun ett poeng bak Bayern München.

Haaland var ute på Twitter etter kampen og fikk raskt svar fra Hertha Berlin.

Haaland innrømmet etter kampen at Dortmund slet i første halvdel.

– Det var litt vanskelig i første omgang. Vi var nærme et par ganger, men måtte bare fortsette. Jeg likte målene, det var fine mål, så jeg er fornøyd, sier Haaland til V Sport.

Haaland lot seg motivere av Golden Boy-prisen han vant tidligere på dagen.

– Det var en fin beskjed å få. Det var gratis motivasjon, og jeg tok det med meg inn i kampen. Det så du. Jeg måtte bevise litt, og det følte jeg at jeg gjorde. Nå er det full fokus på Champions League, sier Haaland.

Etter kampen viste TV-bildene en glisende Dortmund-trener Lucien Favre holde opp tre fingre mot Haaland.

– Han sa jeg scoret tre mål, men jeg svarte at jeg kun scoret fire før «du byttet meg ut», sier Haaland.

Hertha Berlin tok ledelsen i første omgang

Hertha Berlin gikk hardt ut fra start og tok ledelsen fortjent ved Matheus Cunha etter 34 minutters spill. Dortmund leverte en svak førsteomgang og lyktes ikke med mye fremover i banen, til tross for et par muligheter.

Dortmund presset på for utligning før pause, uten å lykkes. Sekunder før pause var Erling Braut Haaland ekstremt nære ved å sette inn utligningen, men ble stoppet av Hertha Berlins Omar Alderete. Kjempesjansen var bare et forvarsel på hva Haaland skulle diske opp i andre omgang.

Lysluggen fra Jæren behøvde kun et drøyt minutt etter hvilen før han satte inn utligningen for de gulsvarte. Emre Can fant Haaland på bakre stolpe, som enkelt bredsidet inn utligningen.

Puster Lewandowski i nakken

Med det var Haaland virkelig blitt varm i trøyen og det tok kun to minutter før han sendte Dortmund i ledelsen med sin andre scoring for kvelden. Men 20-åringen var åpenbart ikke ferdig. Først rundet han keeper etter en fryktelig feilpasning fra Marvin Plattenhardt i Hertha-forsvaret. Med det sikret Haaland seg nok en hat trick i Bundesliga, før han fullførte jobben med å sette inn sitt fjerde mål for kvelden.

I tillegg ble det ett mål på Dortmunds Raphaël Guerreira. Cuhna reduserte for Hertha Berlin etter at Matteo Guendouzi skaffet hjemmelaget straffe i det 79. minutt.

Etter kveldens fire scoringer puster Haaland Bundesliga-toppscorer Robert Lewandowski i nakken. Bayern Münchens toppscorer står med 11 mål, mens Haaland nå har 10 mål.

Vidunderbarnet Youssoufa Moukoko, som fylte 16 år fredag, kom inn for Erling Braut Haaland i sluttminuttene og ble tidenes yngste Bundesliga-spiller.

Vekker reaksjoner på sosiale medier

Haalands prestasjoner går ikke forbi i stillhet på sosiale medier. Oksen fra Jæren hylles av flere norske fotball-profiler.

– Selv om mitt hjerte banker for Hertha Berlin, gleder jeg meg likevel over Haaland hat trick, skriver Kjetil Rekdal, som spilte 67 kamper for Berlin-klubben i perioden 1997 til 200.

– Haaland er den den mest fryktløse spilleren i fotballverdenen. Og han kan veldig snart også bli den beste, skriver tidligere Southampton og Viking-spiller Egil Østenstad på Twitter.

Relatert