Her hyler hun av smerte: – Du blir kvalm av å høre det

Sola tok seg til en historisk NM-finale, men gleden over seieren mot Fredrikstad ble overskygget av Martine Wolffs smertehyl.

Fredrikstad - Sola 22-29 (8-15)

Sola er klare for sin første NM-finale i klubbens historie etter å ha slått Fredrikstad 29-22 i lørdagens semifinale.

Men den historiske Sola-kvelden ble overskygget av det som så ut til å være en alvorlig kneskade for Martine Wolff i andre omgang. Den 24 år gamle Sola-spilleren gikk i parkettene og skrek av smerte.

– Du blir kvalm av å høre det, sa TV 2-kommentator Harald Bredeli.

Både med- og motspillere så preget ut av den forferdelige skaden. En av dem var Thale Rushfeldt Deila, som skled og dro med seg Wolff. Deila ble tildelt det røde kortet og gikk rett i garderoben etter kampen.

– Man hører hylet med en gang, og da vet man godt hva som skjer. Hun sa selv at hun følte hele kneet røk, så da blir man kvalm utpå der. Det gjør vondt lagt inni hjertet, og jeg synes bare synd på henne. Det er tungt å holde tilbake tårene, sier Sola-stjernen Camilla Herrem til TV 2.

– Du ser hvor knust hun er etterpå. Det er litt bittersøtt når vi står her etterpå og skal være glade for cupfinale, men så er det en god venninne som sannsynligvis har ødelagt kneet og er ute i ett år, sier Herrem.

Sola-trener Steffen Stegavik slet med å glede seg over finaleplassen.

– Det er stort (å gå til finale), men det er jævlig vanskelig å glede seg over det. Jeg vet hvor mye Martine jobbet for å komme tilbake i fjor. Hun spilte bare tre kamper i fjor etter å ha fått en meniskskade og var ute hele sesongen. Da er det jævlig vanskelig å glede seg, men jeg skal gjøre det i morgen eller i overmorgen. Det er jævlig synd på henne, sier Stegavik.

Maja Magnussen ble kampens toppscorer med sine ni fulltreffere på tolv forsøk. Sola skal møte storfavoritt Vipers i NM-finalen.

Relatert