LSK Kvinner klar for sin tredje strake cupfinale

Tittelforsvarer LSK Kvinner er klar for kvinnenes cupfinale i fotball etter å ha slått Sandviken 2-1 i den første NM-semifinalen lørdag.

MATCHVINNER: Thea Kyvåg jubler etter scoring i semifinalen i cupen. Foto: Ørn E. Borgen

Dermed er Lillestrøm klar for sin tredje strake og totalt tiende cupfinale. Hvem de møter der blir klart på søndag, når Vålerenga møter Avaldsnes i den andre semifinalen.

Landslagsspilleren Emilie Haavi ga kanarifuglene ledelsen da hun plasserte ballen i mål på utsøkt vis etter drøye kvarteret spilt.

Samme spiller var nest sist på ballen da hun spilte opp Thea Kyvåg, som fikk en enkel jobb med å doble ledelsen. 2-0 var også stillingen da lagene gikk til pause etter en omgang hvor de gule og svarte var klart best.

Men Sandviken tente nytt liv i cupfinalehåpet da Rakel Engesvik reduserte kun fem minutt ut i 2. omgang etter et presist innlegg fra Ingrid Ryland. Sandviken fortsatte å presse LSK, men kom sjelden til de store sjansene. Like før slutt ropte Sandviken på hands inne i boksen, men dommer Marit Buhaug Folstad lot spillet gå.

Det ble aldri flere mål i semifinalen. LSK kontrollerte inn 2-1.

Dermed kan det bli nok et cupgull til Lillestrøm, etter en skuffende sesong i Toppserien. Etter å ha dominert norsk kvinnefotball i en årrekke, ser det ut til at LSK i år ender på en fjerde plass.

Etter kampen poengterte LSK-trener Hege Riise viktigheten av å lykkes i cupen etter årets sesong.

– Det er viktig å være med der oppe og etter en litt bob-bob sesong skal vi avslutte med brask og bram, sier Riise til NRK.

Etter kampen fikk matchvinner Kyvåg velfortjent ros fra kaptein Haavi.

– Jeg kjenner meg litt igjen i Thea. En uredd type som har ekstremt bra fysikk. Om man ikke kjenner henne nå så kommer man i hvert fall til å bli kjent med henne i tiden fremover, sier Haavi om Kyvåg.