Suveren Johaug – vant med et minutt i sesongåpningen

Therese Johaug viste at formen er akkurat der den skal være da hun knuste konkurrentene på 10 km på Beitostølen.

Se den suverene seieren i vinduet øverst! Bilder med tillatelse fra NRK.

Junior Helene Marie Fossesholm fosset inn til ledelse på Beitostølen hele 47 sekunder foran Karoline Simpson-Larsen.

– Hun er et råskinn. Det er et løp som er høyt oppe internasjonalt, sa NRKs eksperter.

SUVEREN: Therese Johaug vant med nesten ett minutt på 10 km på Beitostølen.
SUVEREN: Therese Johaug vant med nesten ett minutt på 10 km på Beitostølen. Foto: Terje Pedersen / NTB

Men Therese Johaug viste at de eldste er eldst og gikk over målstreken til en ledelse på nesten minuttet foran stjerneskuddet Fossesholm på andreplass.

– Det ble en veldig bra opplevelse. Jeg har vært litt nervøs de siste dagene på hvordan formen egentlig er. Det har mye med å gjøre at jeg ikke har fått gjort de forberedelsene som jeg har gjort tidligere. Derfor var det ekstra deilig å få den bekreftelsen på at kroppen funket, sier Johaug til NRK etter målgang.

Heidi Weng tok tredjeplassen ett minutt og 13 sekunder bak Johaug.

– Jeg føler at jeg har tatt noen steg teknisk. Samtidig så er jeg på en måte på det samme nivået som jeg har vært på før, og jeg vet at det er vanskelig å ta de store stegene nå, sier Johaug til TV 2.

– Er dagens løp et vinnerløp i verdenscupen?

– Det er vanskelig å si, føler jeg. Det var samme avstand her i fjor og jeg vant i Kuusamo helgen etter. Men samtidig så registrerer jeg at det er noen svenske jenter som er i form. Jeg synes det er vanskelig å si om dette ville blitt en seier eller ikke i verdenscupen, men at dette kunne holdt til en plassering høyt oppe, er jeg ganske sikker på.

Johaug viste sterk form og lå i rute til seieren allerede ved passering 2,5 kilometer og ledet med 15 sekunder foran Anne Kjersti Kalvaa. Noen kilometer senere hadde Johaug tatt igjen Weng og ledet med 30 sekunder ved fem kilometer.

Fossesholm imponerte i sporet, men Johaug økte avstanden til konkurrenten inn mot mål. Det endte med en knusende seier, 58,9 sekunder foran junior Fossesholm.

– Jeg er fornøyd, egentlig. Junioren har blitt senior, holdt jeg på å si. Egentlig ikke på papiret, men i hodet er jeg det. Jeg er fornøyd med disponeringen og første renn vel gjennomført. Avstanden til Therese er vel kortere enn i fjor, så da er jeg fornøyd. Det var ikke verdens enkleste forhold, og da blir det litt avstander. Therese er verdens beste så 58 sekunder er mindre enn det var i fjor, sier Fossesholm til TV 2.

IMPONERTE: Helene Marie Fossesholm gikk inn til andre plass.
IMPONERTE: Helene Marie Fossesholm gikk inn til andre plass. Foto: Terje Pedersen / NTB

– Johaug viser at hun er akkurat like sterk som vi hadde forventet. Hun går et topp internasjonalt renn i dag og er utvilsomt favoritten i Ruka i år også. Jeg klarer ikke helt å se hvem som skulle slått dette. Svenskene hadde en god åpning i går, der Ebba Andersson og Frida Karlsson gikk omtrent like fort. Hvis én av de skulle matchet Johaug, noe jeg bare tror det er Karlsson som har potensial til på sine beste dager, måtte hun vært 15-20 sekunder foran Andersson for å matche det Johaug leverte i dag, sier TV 2s langrennsekspert, Petter Soleng Skinstad.

Relatert