Iversen diskvalifisert på Beito: – Livet er brutalt

Emil Iversen ble diskvalifisert etter skøytetak på klassisk sprint på Beitostølen.

Se situasjonen i vinduet øverst! Bilder med tillatelse fra NRK.

Det ble en lei sesongstart for Emil Iversen som ble diskvalifisert under kvartfinalen i sprint fredag.

Begrunnelsen var at Iversen hadde tatt skøytetak tidlig i heatet, og dermed ble han deplassert til sisteplass i sitt hit. Dermed gikk Sindre Bjørnestad Skar videre istedenfor.

– Jeg trener hele året og kommer kjørende fra Meråker bare for å bli diskvalifisert i kvartfinalen. Livet er brutalt, sier Iversen til TV 2.

– Jeg synes jeg kunne fått lov til å gå et heat til. Jeg måtte gå litt rundt og skien gled litt ut. Regler er regler, og kanskje er de litt strenge. Men jeg får ikke gjort noe med det, legger han til.

Iversen er ikke enig i dommernes konklusjon.

– Jeg har absolutt ikke skøytet. Det tror jeg det er ingen som påstår. Når jeg hopper litt, sklir skien ut. Det er ikke noe kraft i skyvet, understreker han.

– Selv om Emil selvsagt ikke gjør dette med vilje, er det helt riktig at det ble en disk i dag. Emil har fått en bekreftelse på at han er i god sprintform, og dermed er han i rute til Ruka. Emil ser sprek ut, og det er det viktigste han kan ta med seg fra sesongens første renn, mener TV 2s langrennsekspert Petter Soleng Skinstad.

Relatert