KRITISERES: Rosenborg kritiseres av Norges Fotballforbund etter at de spilte treningsturnering i landslagspausen.
KRITISERES: Rosenborg kritiseres av Norges Fotballforbund etter at de spilte treningsturnering i landslagspausen. Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN

RBK-lege erkjenner at treningsturnering ikke burde blitt spilt – kritiseres av NFF

Rosenborg må koronateste alle sine spillere etter at noen av A-lagsspillerne var med i treningskamper under landslagsoppholdet, blant annet mot en virussmittet Nardo-spiller.

Det melder Eurosport.

Flere A-lagsspillere spilte for Rosenborgs andrelag i treningsturneringen mot Levanger og Nardo, blant dem Emil Konradsen Ceïde, Tore Reginiussen, Per Ciljan Skjelbred og Rasmus Wiedesheim-Paul.

I etterkant av turneringen fikk en av Nardo-spillerne påvist koronasmitte. Rosenborg-lege Reidar Due erkjenner at kampene ikke burde ha vært spilt.

– Fra et smittevernståsted ser vi at de kampene ikke burde blitt spilt, sier han til Eurosport.

Brudd på protokollen

RBK er blitt pålagt av kommuneoverlegen i Trondheim å teste sine spillere for koronaviruset. Klubben fikk onsdag kritikk av sin tidligere trener og nåværende Brann-trener Kåre Ingebrigtsen for å spille treningskampene.

– Jeg er forundret over at Rosenborg kan spille treningskamper mot Nardo og Levanger når vi knapt får lov til å gå på butikken, sa Ingebrigtsen til Bergens Tidende.

Også Norges Fotballforbund er kritisk til RBKs kampaktivitet.

– Treningskamper mot lag utenfor kohorten til toppfotballen er klart i strid med intensjonene i protokollene. Dette kan sette fullføringen av Eliteserien i fare, skriver forbundets konkurransedirektør Nils Fisketjønn til BT.

(©NTB)

Relatert