STÅR OVER: Dahria Beatty og resten av det kanadiske langrennslandslaget blir ikke å se i noen verdenscuprenn dette kalenderåret.
STÅR OVER: Dahria Beatty og resten av det kanadiske langrennslandslaget blir ikke å se i noen verdenscuprenn dette kalenderåret. Foto: Joe Klamar

Canada står over alle verdenscuprenn etter stort smitteutbrudd

Det kanadiske langrennslandslaget melder frafall etter elleve smittetilfeller.

Det kanadiske langrennslandslaget har bestemt seg for å stå over alle verdenscuprenn dette kalenderåret.

Grunnen til dette er fordi landslaget har blitt rammet av et stort smitteutbrudd.

Talsmann for det kanadiske skiforbundet, Chris Dornan, sier at ikke mindre enn elleve tilfeller av covid-19 kan knyttes til landslaget. Det melder kanadiske CBC.

– Det kanadiske skiforbundet bistår de berørte individene og de som har vært i nær kontakt med dem. Disse personene er nå i karantene og følger alle protokoller som er gitt for å beskytte seg selv og hele samfunnet, sier Dornan.

Nå har det kanadiske skiforbundet bestemt seg for å ikke delta i noen verdenscuprenn i løpet av dette kalenderåret.

De vil dermed gå glipp av verdenscupåpningen i Ruka neste helg, samt rennene i Davos (12. og 13. desember) og Dresden (19. og 20 desember).

Verdenscupen på Lillehammer skulle opprinnelig blitt avholdt fra 4. til 6. desember, men har blitt utsatt på ubestemt tid.

På kvinnesiden ble Dahria Beatty fjorårets beste for Canada, da hun endte på en 79.-plass i den sammenlagte verdenscupen.

Canadas største skistjerne det siste tiåret, Alex Harvey, la opp etter forrige sesong.

Relatert