KARANTENEKNIPE: Mohamed Elyounoussi, Erling Braut Haaland og de norske landslagsstjernene er i karantene frem til søndag klokken 13.00.
KARANTENEKNIPE: Mohamed Elyounoussi, Erling Braut Haaland og de norske landslagsstjernene er i karantene frem til søndag klokken 13.00. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN

Borussia Dortmund om Haaland-karantene: – På tysk jord gjelder tysk lov

Etter to negative prøver kan Erling Braut Haaland, Rune Almenning Jarstein og Alexander Sørloth returnere til lagene sine. Dermed kan de være på banen allerede førstkommende helg.

Se Østerrike mot Norge på TV 2 og Sumo onsdag fra klokken 20.00.

Siste: Ifølge nyhetsbyrået AFP fastslår Dortmund at Erling Braut Haaland kan spille for klubben etter å ha tatt to negative tester.

– På tysk jord gjelder tysk lov , sier klubben.

Ifølge AFP har Hertha Berlin og RB Leipzig samme praksis rundt Rune Almenning Jarstein og Alexander Sørloth.

Alle spillerne dro hjem

De største stjernene til Norge har reist hjem til sine klubber etter at Omar Elabdellaouis positive koronatest satte hele troppen i karantene og førte til at søndagens Nations League-møte med Romania ble avlyst.

Søndag reiste de norske landslagsspillerne hjem med tillatelse fra kommuneoverlegen i Oslo. Forutsetningen var at spillerne fullfører smittekarantenen hjemme i deres respektive land.

Smittekarantenen er over søndag klokken 13.00, men før den tid har mange av de norske spillerne kamper for sine klubblag.

Toppfotballsjef Lise Klaveness forklarer at spillerne må informere sine respektive klubber, som igjen må gi beskjed til lokale helsemyndigheter.

Blant andre Erling Braut Haaland og Alexander Sørloth spiller i Bundesliga for henholdsvis Dortmund og RB Leipzig lørdag.

– Nå handler det om hva slags regler som faktisk gjelder i Tyskland. Spillerne har ikke grunn til å bryte regler, men norske myndigheters kompetanse om reglenes virkeområde stopper idet spillerne drar ut av landet. Disse spillerne dro selvfølgelig i god tro under visshet at de ikke bryter noen regler, sier Lise Klaveness på mandagens pressekonferanse.

TOPPFOTBALLSJEF: Lise Klaveness i Norge fotballforbund.
TOPPFOTBALLSJEF: Lise Klaveness i Norge fotballforbund. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN

– Hvis reglene i det landet tillater spill og det er sånn man gjør det etter nærkontakt, kan ikke det få noen konsekvenser for disse spillerne. Det er ikke sikkert de rent arbeidsrettslig kan nekte å spille overfor egen arbeidsgiver fordi de ønsker å følge et annet regelverk enn det som gjelder i landet, fortsetter Klaveness, som selv er jurist.

Til Kicker sier Markus Krösche, sportsdirektør i Leipzig, at Sørloth ved hjemkomst avgi to negative koronatester før han kan trene med laget.

Ifølge journalisten Jürgen Koers i Ruhr Nachrichten i Dortmund vil spillerne som returnerer til Dortmund oppholde seg i isolasjon til de har testet negativt to ganger.

Martin Ødegaard er ikke i karantene etter å ha vært smittet av koronaviruset tidligere.

Relatert