Foto: Håkon Mosvold Larsen

Bekreftet: Norge reiser til Østerrike – Smerud leder laget

Fotballandslaget spiller Nations League-kampen i Wien på onsdag med en ny tropp på plass.

Det skriver Norges Fotballforbund (NFF) i en pressemelding søndag kveld.

U21-sjef Leif Gunnar Smerud leder laget, slik TV 2 erfarte tidligere søndag.

– Til tross for en spesiell inngang, gleder jeg meg til å møte spillerne som i en kaotisk situasjon har respondert med stor velvilje for å hjelpe landslaget i en krevende situasjon. Nå handler det om å forberede seg for å gjøre en god prestasjon mot Østerrike, sier fungerende landslagssjef Leif Gunnar Smerud i pressemeldingen.

NFF varsler at troppen presenteres under en digital pressekonferanse mandag, noe du kan se direkte på tv2.no klokken 11.00.

Med unntak av én spiller som tidligere har hatt koronaviruset, består troppen av spillere i utenlandske klubber, melder fotballforbundet.

Her kan du se listen over hvem som er blitt kontaktet:

I utgangspunktet ønsket NFF at spillerne skulle reise direkte til Wien.

«Det viste seg å være for komplisert når det gjelder innreise fra ulike land til Østerrike, men også på grunn av et mer usikkert testregime. Spillerne reiser derfor alle til Norge og Gardermoen, tar direkte inn på et flyplasshotell med et strengt smittevernregime, testes og reiser tirsdag sammen i charterfly til Wien. Denne ordningen er godkjent av Helsedirektoratet og Helsedepartementet», står det i pressemeldingen.

– Dette har vært krevende vurderinger, men vi er nå glad for at kampen kan spilles, både sportslig og av hensyn til våre forpliktelser overfor UEFA og turneringen vi deltar i. Gutta selv og deres klubber har vært meget positive til å stille opp på kort varsel for å få gjennomført denne kampen, sier generalsekretær i NFF Pål Bjerketvedt.

Relatert