Patrick Berg (til venstre) kan sikre seriegullet søndag om en uke. Markus Henriksen har kamp samme dag med Rosenborg.
Patrick Berg (til venstre) kan sikre seriegullet søndag om en uke. Markus Henriksen har kamp samme dag med Rosenborg. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN

Glimt-spillerne kan rekke gullkampen – NFF vurderer utsettelse

Eliteseriespillerne skal være ute av karantene søndag kl. 13.00. NFF varsler avgjørelse om serierunden mandag.

SISTE: NFF bekrefter at en ny tropp sendes til Østerrike, og at Oslo blir oppmøtested. Den endelige troppen presenteres mandag formiddag. Les saken her.

André Hansen (Rosenborg), Sondre Rossbach (Odd), Marius Lode (Bodø/Glimt), Patrick Berg (Bodø/Glimt) og Markus Henriksen (Rosenborg) var alle med i den opprinnelige landslagstroppen.

Spillerne ble satt i smittekarantene i ti dager etter at Omar Elabdellaoui testet positivt for koronaviruset fredag. Rosenborg, Odd og Bodø/Glimt skal alle i aksjon søndag om en uke.

For Bodø/Glimt er det en spesiell anledning. Nordlendingene kan sikre seriegullet mot Strømsgodset. Ett poeng er nok om Molde slår Stabæk lørdag.

Der kan landslagsspillerne være tilgjengelige. Konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn, opplyser til VG, som var først ute med saken, at spillerne er ute av karantene søndag kl. 13.00.

Han skriver det samme i en SMS til TV 2.

– Etter hva vi får opplyst, er spillerne ferdig med karantene søndag kl. 13.00. Om det gjøres noe med serierunden avgjøres i morgen, skriver Fisketjønn.

Daglig leder Einar Håndlykken i Odd, som har keeper Sondre Rossbach i smittekarantene, sier til TV 2 at dersom det stemmer at karantenen oppheves kl. 13 søndag, vil det ikke være behov for utsettelse for deres del. Odd møter Start neste søndag kl. 18.

Bodø/Glimt vil ikke be om utsettelse av kampen dersom spillerne ikke er i karantene søndag kveld, opplyser Team Manager Håvard Sakariassen til VG.

– Hvis våre landslagsgutter er ute av karantenen til kampstart, spiller vi kampen på oppsatt tid. Hvis spillerne fortsatt er i karantene søndag kveld, vil vi søke å flytte kampen. Vår forståelse av situasjonen er at spillerne er ute av karantene kl 13:00 kampdag. Hvis denne forståelsen av situasjonen er riktig, spiller vi kampen på oppsatt tid, siteres han av avisen.

Relatert