Stina Nilsson har debutert som skiskytter.
Stina Nilsson har debutert som skiskytter. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Nilsson skjøt solid i skiskytterdebuten

Stina Nilsson traff på sju av ti skudd i sitt første renn som skiskytter under Sveriges nasjonale sesongåpning lørdag.

Langrennssprint har vært Nilssons forse i mange år. Senest i 2018 ble hun OL-mester i disiplinen, men lørdag fikk hun en ny sprintopplevelse da skigåingen ble kombinert med skyting.

Konkurransen i Idre var hennes første som skiskytter. Det var i mars at 27-åringen byttet til sin nye idrett.

Stina Nilsson på standplass.
Stina Nilsson på standplass. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

På liggende skyting åpnet Nilsson med et bomskudd. Heller ikke tredje blink greide hun å skyte ned. Hun ventet lenge og pustet tungt før hun traff på det femte skuddet.

Stor interesse

Også på stående skyting innledet Nilsson med en bom, men traff på resten. Ladekluss før siste skudd kostet henne en del sekunder.

Hanna Öberg vant. Nilsson ble nummer elleve, 1:48 bak Öberg.

Interessen for Nilssons debut har vært skyhøy. I forkant ga hun en rekke intervjuer om sitt nye tilværelse, og der gjorde Sverige-yndlingen et poeng av at hun ikke kjente på nerver før «ilddåpen».

– Jeg er veldig fokusert. Det er ganske sjelden at jeg blir nervøs. Jeg er opptatt av oppgaven og gjøre det så bra som mulig. Det pirrer meg bare mer at jeg fortsatt ikke helt vet hvordan man konkurrerer i skiskyting, sa Nilsson til nyhetsbyrået TT.

Favorittseier

Det meste tyder på at Nilsson ikke deltar i verdenscupåpningen i finske Kontiolahti 27. november. Den svenske landslagsledelsen har signalisert at det «ikke er førsteprioritet for Nilsson å gå i verdenscupen denne vinteren».

Sebastian Samuelsson innfridde som favoritt på herrenes sprint, men det holdt bare så vidt. Han slo Jesper Nelin med 1,1 sekund. Begge to fikk én strafferunde.

Søndag står kortdistanser på programmet.

(©NTB)

Relatert