KORONASMITTET: Liverpool-stjernen Mohamed Salah.
KORONASMITTET: Liverpool-stjernen Mohamed Salah. Foto: Martin Rickett

Salah har testet positivt for koronavirus

Mohamed Salah (28) har testet positivt for koronaviruset på landslagssamling med Egypt.

Det egyptiske fotballforbundet opplyser fredag ettermiddag at Mohamed Salah har testet positivt for koronaviruset under landslagssamlingen.

Liverpool-stjernen har symptomer og er isolert.

Det egyptiske fotballforbundet melder fredag kveld at også den andre koronatesten var positiv. Samtidig skriver forbundet at de er i samtaler med Liverpool.

Salah deltok i bryllupet til broren Nasr i Kairo tidligere denne uken, før han sluttet seg til den egyptiske troppen som skal møte Togo over to oppgjør i kvalifiseringen til afrikamesterskapet.

Salah har hatt en god start på sesongen for Liverpool med ti scoringer og én målgivende på 13 kamper i alle turneringer.

Neste kamp er mot Leicester i Premier League søndag 22. november.

Liverpool og Jürgen Klopp har hatt en tung landslagspause så langt. I tillegg til at Salah har testet positiv for koronaviruset, pådro Joe Gomez seg en alvorlig kneskade på trening med England tidligere denne uken. Midtstopperen mister store deler av denne sesongen.

Liverpool har også Virgil van Dijk, Alex Oxlade-Chamberlain, Trent Alexander-Arnold og Thiago Alcântara på skadelisten.

Liverpool ligger på tredjeplass i Premier League etter åtte kamper. Det er ett poeng opp til serieleder Leicester. De røde står med full pott i Champions League etter tre kamper.

Relatert