Roglic mistet ledertrøya i Vuelta-drama

Richard Carapaz ble den store vinneren da sammenlagtkandidatene i Vuelta a España hamret løs på hverandre mot slutten av søndagens fjelletappe.

Hugh Carthy vant den 109,4 kilometer lange etappen fra La Pola de Llaviana til Alto de L'Angliru, men Carapaz syklet seg på ny inn i den røde ledertrøya med sin fjerdeplass.

Slovenske Primoz Roglic har ledet sammenlagt de to siste dagene etter at han overtok trøya fra Carapaz fredag. Søndag var det igjen klart for sceneskifte i toppen.

Med til historien hører det at Roglic og Carapaz hadde samme tid foran søndagens etappe. Nå skiller det ti sekunder de to imellom i favør ecuadorianske Carapaz.

På søndagens nest siste stigning satte tidligere Tour de France-vinner Chris Froome fart i front av feltet. Briten gjorde en solid jobb for lagkamerat Carapaz og bidro til å mørne konkurrentene.

I den siste stigningen handlet alt om de store sammenlagtkandidatene. Flere forsøkte å angripe på de siste kilometerne, blant dem Enric Mas og Carthy.

Roglic havnet i trøbbel noen kilometer før mål og måtte taues til mål av lagkompisen Sepp Kuss. Partier med stigningsprosent på over 20 gjorde avslutningen til en skikkelig syrefest. På TV-bildene så det tidvis ut som rytterne sto stille.

Med 1,3 kilometer igjen fikk Carthy den lille luken han trengte.

– Det blir ikke bedre enn å vinne en etappe i en Grand Tour på en mytisk stigning som denne, sier Carthy.

(©NTB/TV 2)