Elyounoussi herjet, men Celtic raknet da Ajer måtte av med skade

«Moi» scoret to fine mål og viser at han er i storform før landslagsuttaket. For Kristoffer Ajer var det ikke like gøy. Midtstopperen måtte av med skade.

Lille–Celtic 2–2 (0-2)

Se begge målene til Moi øverst!

2. november tar Lars Lagerbäck ut Norge-troppen som skal møte Israel, Romania og Østerrike er motstandere.

Etter 50 minutter fikk Celtic og Norges landslag en kalddusj da Kristoffer Ajer måtte av med skade. Midtstopperen satt seg ned og holdt seg til lysken. Ajer klarte ikke å fortsette kampen, og ble tatt av banen.

Da raknet det også for Celtic.

Kristoffer Ajer måtte ut med en skade i lysken.
Kristoffer Ajer måtte ut med en skade i lysken. Foto: Pascal Rossignol

– Han kjente det i lysken, så det lover ikke bra. Vi er nødt til å se hvor lenge han er ute, men det spørs om han rekker helgens kamp, sier Celtic-treneren til egen hjemmeside om Ajer.

TV 2s fotballeksperter ser ikke særlig lyst på situasjonen. Om bare to og en halv uke skal det spilles landskamper.

– Det ser ikke bra ut i det hele tatt. Man ser at han er fortvilet og forbannet. Og det er et stort, stort problem før landskampene, konstaterer Mina Finstad Berg.

Det er i forsvaret landslaget er dårligst skodd.

– Det ser veldig ut som det ryker. Det er helt utenkelig at han spiller landskamper om et par-tre uker hvis det er noe gærent med lysken. Der er vi ikke godt forspent. Vi skulle helst hatt Ajer skadefri, sier Simen Stamsø-Møller.

Moi herjet

En som nesten garantert blir å finne i den troppen er Mohamed Elyounoussi. Celtic-spilleren er en fast del av landslagstroppen, men med strålende prestasjoner har Ferencváros-spiller Tokmac Nguen også meldt seg på.

Nguen scoret onsdag sitt første Champions League-mål mot Dynamo Kiev. Torsdag ville ikke Elyounoussi være noe dårligere i Europa League-kampen mot Lille.

– Hadde du spurt meg før kampen hadde jeg vært fornøyd med et poeng, men når kampen ble som den ble, så er det tungt at det bare ble et poeng, sier Elyounoussi etter kampen.

Trolig er det nettopp disse to, samt Jens Petter Hauge som konkurrer om venstrekant-plassene.

— Det var viktig at vi fikk noe med oss. Det klarte vi, men når vi leder med to mål så er det skuffende at vi ikke klarer å dra det i land, sier Celtic-sjef Neil Lennon etter kampen.

Elyounoussi herjet

Det var en heltent Elyounoussi som stilte til start mot franske Lille. Først leverte han en strålende målgivende pasning til Albian Ajeti, men Celtic-spissen hadde løpt i offside, dermed ble målet annullert.

Så tok 26-åringen fra Sarpsborg saken i egne bein. Han førte ballen innover i banen og fra 20 meter skrudde han den vakkert i lengste hjørnet. Lille-keeper Mike Maignan ble bare stående å se på at ballen dalte ned i hjørnet bak ham.

– Jeg hadde bestemt meg. Jeg visste hvor målet sto og hva jeg skulle gjøre. Det er slik man øver på når man trener, sier Moi.

– Det var et nydelig mål. Moi dro seg fint innover i banen og scoret et drømmemål, sier Celtic-treneren.

— Jeg skulle ønske han hadde skutt mer i andre omgang, han hadde muligheten til å score hat trick, men brukte for mange berøringer til tider, er dommen til Lennon.

Det tok kun fire minutter før Elyounoussi var på farten igjen. Denne gangen var det Jeremie Frimpong som gjorde bra forarbeid, før han sendte ballen inn i boksen.

Der kom nordmannen seg foran oppasseren sin, og med innsiden plasserte han ballen vakkert i motsatt hjørne. Nok engang var Maignan sjanseløs.

– Jeg burde scoret flere mål i dag. Jeg burde gjort som jeg gjorde i første omgang, og avsluttet med engang. Det er jeg litt skuffet over at jeg ikke gjorde, sier nordmannen.

Lille fikk muligheten fra straffemerket like før pause, men stjernekjøpet Jonathan Davids forsøk ble reddet av Scott Bain.

Lille hentet inn ledelsen

Lille blåste liv i kampen da det gjensto 25 minutter. Adama Soumaoro raget høyest på et hjørnespark og stusset ballen videre i feltet. På bakre stolpe hadde Zeki Celik løpt seg fri og kunne enkelt score målet som ga hjemmelaget ny giv.

Det var det som skulle til for at Lille klarte å komme seg tilbake i kampen. 15 minutter før slutt var stjernespilleren deres Jonathan Ikone nådeløs da han fikk sjansen fra seks meter.

Flere mål ble det ikke i kampen. Dermed endte det med poengdeling i Frankrike.

AC Milan har festet et godt grep om gruppeseier-plassen med seks av seks mulige poeng. Bak dem ligger Lille med fire poeng, Celtic med et poeng, mens Sparta Praha har null poeng.

Relatert