Skrekkslagen etter Vuelta-velt: – Fy flate

BORA-hansgrohe-rytteren Jay McCarthy (28) ble plutselig liggende langt utenfor veibanen. Laget hans skriver tirsdag kveld at det etter forholdene går bra.

Med rundt 60 kilometer igjen av tirsdagens etappe fanget tv-kameraene opp at den australske rytteren lå flere meter utenfor veibanen. Sykkelen hans lå enda lengre unna.

Reprisene viste ikke hva som skjedde med McCarthy, men TV 2s kommentatorer var raske ved å slå fast at det må ha skyldtes en stygg velt.

– Han må ha hatt så stor fart, også. Han ligger langt ute på jordet, og sykkelen er ytterligere lengre borte. Det der var ikke lystig. Fy flate. Dette var forferdelig, sa en skrekkslagen Christian Paasche.

McCarthy fikk raskt legetilsyn, og bevegde på seg da han ble lagt på båre. Tirsdag kveld har BORA-hansgrohe kommet med en oppdatering på sine nettsider.

– Jay har det etter omstendighetene bra, sier lagets lege, Jan Petersohn.

De har kunnet utelukke hodeskade og skade på ryggraden. Derimot har McCarthy fått en kraftig vridning i kneet, og det antas at han har pådratt seg en komplisert leddbåndskade. Omfanget vil først være klart når de har fått sett nærmere på bildene.

EF-rytteren Michael Woods vant den sjuende etappen etter å ha stukket fra bruddet han satt i.

Vuelta a España ser du hver dag på TV 2 Sport 2 og Sumo.