POSITIV TEST: Veronica Kristiansen må belage seg på en håndballpause.
POSITIV TEST: Veronica Kristiansen må belage seg på en håndballpause. Foto: Heiko Junge

Veronica Kristiansen testet positivt for koronaviruset

Det bekrefter den ungarske klubben hennes.

Håndballandslagets Veronica Kristiansen har testet positivt for koronaviruset. Det skriver den ungarske klubben Györ. Det var VG som omtalte saken først i Norge.

I tillegg til «Vikki» spiller Stine Bredal Oftedal, Kari Brattset Dale, Amanda Kurtovic og Silje Solberg i den ungarske klubben.

Kristiansen har i likhet med resten av laget vært i karantene siden 23. oktober. Hun har ingen symptomer. Hele laget ble satt i karantene da Fodor Csenge testet positivt før Champions League-kampen mot Buducnost forrige helg.

Klubbens pressetalsmann Tamás Szabó forteller at spillerne ble testet 22. oktober. Etter den positive prøven til Szabó den 23. ble spillerne satt i karantene.

– Mandag 26. testet vi igjen. Det var da Veronica Kristiansen fikk en positiv test. Så langt er det kun de to spillerne som er smittet, men hele laget og støtteapparatet er fortsatt i karantene. Det står bra til med spillerne. Vi tar nye tester onsdag 28. oktober. Er det ingen positive prøver der er de som ikke er smittet ute av karantene. Fodor og Kristiansen må selvfølgelig gå karentenetiden ut og testes på nytt før de kan komme i spill. Slik det fungerer i Ungarn er spillernes lisens inndratt inntil de er smittefri, forklarer Szabó.

En rekke kamper i Champions League og de øvrige europacupene er utsatt som følge av positive koronatester og andre koronarelaterte komplikasjoner.

Vipers Kristiansand fikk ikke spilt kampen sin mot russiske Rostov-Don fordi spillerne måtte ti dager i karantene etter hjemkomst dersom de hadde reist.