Real Madrid vant sesongens første El Clásico

Nå står Barcelona med kun ett poeng på de tre siste ligakampene.

Barcelona - Real Madrid 1-3

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Scoringer av Federico Valverde, Sergio Ramos og Luka Modric sørget for at Real Madrid vant 3-1 i sesongens første El Clásico mot Barcelona.

– Jeg er veldig glad på spillernes vegne. Det var en lagseier. Vi spilte en perfekt kamp. Jeg er som alltid stolt av laget, sier Real Madrid-trener Zinédine Zidane.

Barcelona står nå med ett poeng på de tre siste ligakampene. Katalanerne ligger helt nede på tiendeplass med sju poeng på fem kamper.

Regjerende mester Real Madrid, som kom fra to strake tap Cádiz og Shakhtar Donetsk, topper tabellen med 13 poeng etter seks kamper.

– Det har ikke vært en enkel uke. Drivkraften vi viste i andre omgang Shakhtar hjalp oss her i dag. Denne drakten fortjener at vi kjemper i hver kamp og har mot, sier Real Madrid-målvakt Thibaut Courtois.

Tidenes yngste målscorer

Real Madrid er fortsatt uten Martin Ødegaard, som er ute med skade i leggmuskelen.

Det startet forrykende på Camp Nou. Federico Valverde ga Real Madrid ledelsen allerede etter fem minutters spill. Uruguayaneren ble spilt gjennom av Karim Benzema og satte inn 1-0 med en strålende avslutning.

Bare tre minutter senere var lagene like langt. Jordi Alba kom rundt på sin venstreside og satte opp 17 år gamle Ansu Fati, som med sin 1-1-utligning ble tidenes yngste målscorer i El Clásico.

Raser mot straffespark

Drøyt timen ut i kampen holdt Clément Lenglet i Sergio Ramos så drakten sto rett ut. Ramos vet hva han gjør og går i bakken. Etter bruk av VAR ble det dømt straffespark, som Ramos selv satte i mål til 2-1 for Real Madrid.

– Jeg forstår ikke dommerens beslutning. Den er ubegripelig. Vi har ikke fått med oss en VAR-avgjørelse i en eneste kamp, sier Barcelona-trener Ronald Koeman.

– Lenglet markering var i grenseland. Han tok tak i meg da jeg skulle hoppe. Det er urettferdig å kritisere dommeren for en så klar situasjon. Noen ganger blir det riktig, andre ganger feil, men straffen var ganske klar, mener Real Madrid-kaptein Sergio Ramos.

Modric økte ledelsen

Etter 69 minutters spill ropte Barcelona-spillerne etter straffespark da Sergio Ramos’ klarering fra kloss hold gikk opp i armen til Raphaël Varane, men det ble med ropene.

I sluttminuttene skapte Real Madrid flere enorme sjanser, og etter 90 minutters spill kom 3-1-scoringen da innbytter Luka Modric scoret.

Tirsdag skal Real Madrid til Tyskland for å møte Borussia Mönchengladbach i Champions League. Etter 2-3-tapet for Shakhtar Donetsk tidligere denne uken har Real Madrid press på seg.

Relatert