Tao Geoghegan Hart vant Giro d'Italia

Ineos-rytteren sterkest i tempoduellen med Jai Hindley (Team Sunweb).

GIRO-VINNER: Tao Geoghegan Hart startet rittet som hjelperytter, og endte opp som sammenlagtvinner. Foto: Luca Bettini

Britiske Tao Geoghegan Hart (25) knuste Jai Hindley på den avsluttende tempoetappen og vant Giro d'Italia sammenlagt. Filippo Ganna sikret sin fjerde etappeseier.

Hart og australske Hindley lå likte foran sisteetappen, men det ble aldri det dramaet man kunne håpe på. Allerede fra start var det tydelig at Hindley, som sykler for Sunweb, ikke var i stand til å holde Ineos-rytterens fart. Til slutt var han 38 sekunder bak.

– Det er bisart. Ikke i mine villeste drømmer forestilte jeg meg at dette skulle være mulig da vi begynte. Hele karrieren min har jeg drømt om å være topp fem eller topp ti i et ritt som dette, så jeg tror det vil ta lang tid før dette synker inn, sier Giro-vinneren.

Ingen andre var i nærheten av å kjempe om seieren sammenlagt. De to opparbeidet seg en luke til resten av feltet da de sammen kom først til mål på lørdagens klatreetappe til Sestriere.

Hindleys nederlandske lagkamerat Wilco Kelderman sikret tredjeplassen sammenlagt.

Harts italienske lagkamerat Ganna gjorde som på åpningstempoen for tre uker siden, og slo knockout på konkurrentene. I mål var han 21 sekunder foran Victor Campenaert og 22 sekunder foran lagkamerat Rohan Dennis.

Hjemmehåpet vant dessuten 5. og 14. etappe og er dermed mestvinnende sammen med spurtkanonen Arnaud Démare, som får med seg poengtrøya hjem til Frankrike.

Portugiseren Ruben Guerreiro vant klatrekonkurransen, mens Ineos ble beste lag.