SLÅR TILBAKE: Alexander Sørloth mener NFFs pressemelding torsdag kom med uriktige opplysninger. Foto: Fredrik Hagen
SLÅR TILBAKE: Alexander Sørloth mener NFFs pressemelding torsdag kom med uriktige opplysninger. Foto: Fredrik Hagen

Sørloth tilbakeviser «inkompetent»-påstand: Fortsatt ja til Norge

Alexander Sørloth slår tilbake mot landslagssjef Lars Lagerbäck, men sier han fortsatt vil gi alt for landslaget.

Lagerbäck og Norges Fotballforbund gikk torsdag ut med sin versjon av den såkalte Sørloth-saken i en pressemelding og på NFFs nettside.

Lagerbäck og Sørloth endte i verbal klinsj etter at Norge tapte EM-omspillet mot Serbia nylig. Det skjedde under et evalueringsmøte som skal ha vært ganske langt, heftig og etter hvert med høy temperatur.

Senere torsdag kom Leipzig-spilleren via sin agent Morten Wivestad på banen til NTB.

– Jeg har aldri sagt at noen i trenerteamet er inkompetente. Aldri. Jeg har etter at vi spillere ble bedt om å komme med tilbakemeldinger, sagt at jeg var veldig kritisk til hvordan vi forberedte oss til kampen mot Serbia. Også de taktiske vurderingene som ble gjort underveis, sier Sørloth.

– Alt jeg sa i møtene med trenerapparatet gikk på fotballfaglige aspekter med ønske om at laget skulle være enda bedre forberedt til kamper. Og særlig denne.

– Ærlig

Sørloth fortsetter: – Jeg har alltid vært tilhenger av folk som er ærlige, direkte og tydelige. Denne gangen ble det litt for tydelig. Så tydelig at de bryter sine egne prinsipper om å ikke ta interne uenigheter med pressen. Plutselig var det greit å skrive pressemelding om hva enkeltpersoner sier og gjør på lukkede møter. Da føler man seg alene når man egentlig skal være på lag.

– Jeg var egentlig ferdig med denne saken. Vi hadde «shaket hands» og sett hverandre i øynene. Og det er sånn jeg liker det. Det må være rom for kritikk og skuffelse på et lag. På samme måte som det må være rom for jubel og skryt. Vi tar ofte på oss store sko, da må vi tåle at vi av og til tråkker hverandre på tærne. Det står i pressemeldingen fra NFF at jeg ikke ønsket komme med ytterligere kommentarer.

– Det stemmer ikke. Jeg ville ta det direkte med de det gjelder. Når jeg forsto at det ville komme en pressemelding fra NFF om hva som skjedde på et internt spillermøte, uttrykte jeg et ønske om å få se den før den ble publisert. Sånn at jeg eventuelt kunne legge til noe. Den ble aldri sendt til meg.

– Vil gi alt for Norge

Sørloth avslutter sin oppsummering: – Når det er sagt. Det er ikke synd på meg. Jeg har verdens beste jobb. Nå legger jeg denne saken død fra min side. Jeg kommer sikkert til å bomme på åpent mål en gang til. Men jeg kan love en ting. Jeg kommer til å gi alt for Norge.

NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt ønsker ikke å kommentere saken og henviser til mediesjef Svein Graff.

– Vi har hatt dialog med Alexander siden søndag og han fikk hele tiden muligheten til å uttale seg i saken. Han var kjent med at Lars ville fortelle sin versjon og at han samtidig ville beklage Kypros-uttalelsen. I dag informerte vi på forhånd at vi ville publisere saken uten kommentar fra Alexander, skriver Graff i en SMS til TV 2.

Norge spiller tre landskamper i november. De går mot Israel (h), Romania (b) og Østerrike (b). Uttaket der er ventet mandag 2. november.

(©NTB/TV 2)

Relatert