Van Dijk ut med skade etter grisetakling

– Det er den styggeste taklingen jeg kan huske å ha sett på en fotballbane, sier Brede Hangeland. Nå frykter Liverpool et langvarig skadeavbrekk.

Se hendelsen i videovinduet øverst!

Litt over fem minutter var spilt i Merseyside-derbyet da Liverpools forsvarsbauta måtte gå av banen. Virgil van Dijk snek seg inn bak Evertons forsvarslinje etter et innlegg, før han ble grisetaklet av Everton-keeper Jordan Pickford i vertenes 16-meter.

Ettersom at han ifølge VAR stod i offside ble det ikke dømt straffe.

– Hadde han vært onside ville det mest sannsynlig blitt dømt straffespark, men et rødt kort ville vært subjektivt, svarer Premier League til TV 2.

– Da VAR bekreftet at han var i offside, sa de at sjekken var fullført, følger de opp.

Frykter langvarig skadeavbrekk

Jürgen Klopp forundrer seg over avgjørelsen.

– Hvis det ikke er offside, er det klar straffe. Og så er det ingenting, ikke engang gult kort. Jeg forstår ikke den type situasjon, for å være ærlig, sier en oppgitt Klopp til BBC.

– Hvordan ser det ut for van Dijk?

– Det ser ikke bra ut, men vi må vente.

Kneet til midtstopperen må nå undersøkes. Kilder sier at klubben er bekymret.

Lørdag kveld meldte BeIn Sports at det skal være snakk om en korsbåndskade, som vil holde van Dijk ute i opp til åtte måneder, men denne informasjonen er ikke bekreftet av noen offisielle kilder.

Ville hatt VAR

TV 2s eksperter stiller seg uforstående til hvorfor ikke VAR grep inn.

– Det er en fullstendig hodeløs takling av Pickford. Det er som om VAR ikke klarer å gjøre mer enn én ting av gangen. Alle som ser situasjonen aksepterer offsiden, men så kommer taklingen som er et overfall. Der kan et korsbånd ryke og det er vondt å se på. Det er den styggeste taklingen jeg kan huske å ha sett på en fotballbane, er beskjeden fra TV 2s fotballekspert Brede Hangeland i studio.

– Jeg har sjekket om Pickford kan bli utvist selv om VAR sa det var offisde. Svaret er ja. Det er for mye kraft og brutalitet, og det finnes ingen tvil om at det skal være rødt kort. Det er helt uforståelig hva VAR holder på med, påpeker han.

Nederlenderen måtte byttes ut til fordel for Joe Gomez.

– Det er kanskje spilleren som er vanskeligst å erstatte. Det er såpass stor kvalitetsforskjell mellom ham og Gomez, sier TV 2s fotballekspert Nils Johan Semb.

Relatert