MÅL: Raheem Sterling scoret mot Leeds i 1-1-kampen på Elland Road. Nå håper han å gjøre det samme mot sin tidligere assistenttrener.
MÅL: Raheem Sterling scoret mot Leeds i 1-1-kampen på Elland Road. Nå håper han å gjøre det samme mot sin tidligere assistenttrener. Foto: Paul Ellis

Roser Arteta før storkampen: – Han får det beste ut av spillerne sine

Raheem Sterling er imponert over sin tidligere assistenttrener. Nå håper han Manchester City kan slå ham for å få et oppsving på sesongen.

Se Manchester City-Arsenal klokken 18.30 lørdag på TV 2 Sport Premium og Sumo!

– Det har vært en berg-og-dal-bane-sesong så lang, men det er en lang sesong. Resultatene har ikke blitt som vi har ønsket. Vi må holde oss rolige. Det er en lang sesong, og vi kan fortsatt levere.

Slik åpner Manchester City-ving Raheem Sterling intervjuet med TV 2 dagen før de himmelblå tar imot Arsenal på Etihad Stadium.

På tre ligakamper har City vunnet én kamp og spilt én uavgjort i tillegg til 2-5-tapet mot Leicester i forrige hjemmekamp.

Grunnet spill i Champions League i sommer fikk City utsatt sin sesong med én uke. Sterling tror den korte pausen, 35 dager, er mye av forklaringen på en variabel sesongåpning.

– Ja, det har vært en rask omveltning. Det ble ikke en lang sesongoppkjøring, som er har gjort det vanskelig. Men det er ikke noe vi kan dvele ved eller klage på. Vi må kjøre på, som vi har gjort, sier Sterling.

Imponert over Arteta

Nå ser England-vingen, som trakk seg fra forrige landslagssamling med en hamstringskade, frem til kampen mot The Gunners lørdag.

– Jeg forventer at det blir tøft, en tett kamp. En kamp med få mål. En interessant kamp med mye motstand og to lag som vil kjempe hardt for seieren, sier Sterling.

PÅ LAG: Mikel Arteta var assistenttrener i Manchester City før han ble Arsenal-manager.
PÅ LAG: Mikel Arteta var assistenttrener i Manchester City før han ble Arsenal-manager. Foto: Oli Scarff

Den som skal lede motstanderlaget i deres kamp for poengene er Arsenal-manager Mikel Arteta, som fra 2016 til 2019 var Pep Guardiolas assistent i City. Sterling har latt seg imponere av hva hans tidligere trener har fått til i sin korte tid i sjefsstolen i Nord-London.

– Så langt har han gjort det veldig bra. Han har snudd klubben om, du kan se det på atmosfæren og energien som er der. Han er en manager som vet hva han vil og får det beste ut av spillerne sine.

– En stor mulighet

Sist gang lagene møttes, i FA-cupens semifinale i sommer, gikk Arsenal seirende ut takke være Pierre-Emerick Aubameyang. Likevel avviser Sterling at han går inn i kampen med en bitter tanke om revansje.

– Jeg vil ikke si hevn, men, selvfølgelig, det var skuffende å tape som vi gjorde da. Jeg vil heller si at det er en ny mulighet til å få sesongen tilbake på rett spor. Jeg kan ikke si at vi har hatt den verste starten, men det er ikke starten vi ønsker. Dette er en stor mulighet.

Til kampen mot Arsenal, må City blant annet klare seg uten blant andre Aymeric Laporte og Kevin de Bruyne.

– Spillerne som er skadet er viktige brikker i laget vårt. Vi må komme oss ut av en middels start uten dem. Det er viktig at vi vinner kampene uten dem om vi skal klare å vinne tilbake tittelen.

For sesongmålet er klart:

– Vi som lag ønsker å vinne tilbake tittelen, det er det viktigste. Det er også mitt individuelle mål.

Se Manchester City-Arsenal klokken 18.30 lørdag på TV 2 Sport Premium og Sumo!

Relatert